Omdat ik niet zeker wist of ik genoegen kon nemen met deze overheerlijke aardbeiencoulis, besloot ik voor een lekker toetje ook nog eens deze aardbeiensaus te maken. En ergens wist ik ook gewoon niet wat ik precies wilde, iets met moeilijk keuzes maken. Goed, deze aardbeiensaus is ook echt een toppertje, het lijkt eigenlijk meer op een dunnere aardbeienjam met lekkere stukjes aardbei. Ook deze saus is uitermate geschikt voor door de yoghurt of over ijs. Deze saus is klaar in een jiffy en precies genoeg voor een pot vol!


Dit heb je nodig:
- 400 gram verse aardbeien
- 150 gram geleisuiker
- sap halve citroen
- beetje vanille aroma/essence/suiker of verse vanille
Zo maak je het:
- Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aardbeien in stukjes
- Doe deze stukjes samen met de geleisuiker, sap van een halve citroen en wat vanille extract in een steelpannetje en zet op het vuur
- Breng het aan de kook en roer zachtjes door voor circa 5 minuten tot de aardbeien wat zachter geworden
- Giet de saus in een schoon gekookte glazen pot en laat helemaal afkoelen
- Bewaar de saus in de koelkast
No Comments