Wat een heerlijk weer! Eigenlijk te warm om lang in de keuken te staan en om de oven aan te hebben. Dan is deze heerlijke aardbeien kwarktaart perfect. De taart is eigenlijk zo gemaakt en het is no-bake dus opstijven in de koelkast, even wat uurtjes wachten et voila: een heerlijke frisse taart!
Ik weet dat ik vroeger heel vaak de kwarktaart uit pak maakte, maar eigenlijk heeft die aardbeienvariant daarvan best een chemisch nepsmaakje. Het is even wennen als je zelf aan de slag gaat en de taart niet zo ‘chemisch’ smaakt, maar gewoon lekker fris en natuurlijk. Al met al heb ik met deze aardbeien kwarktaart gewoon maar wat gedaan. Ik had per ongeluk teveel aardbeien gepureerd, maar dit gaf het juist veel meer smaak. Ook met kwarktaarten zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Genoeg gepraat: hier het recept voor deze heerlijke no-bake cake!
AARDBEIEN KWARKTAART
Voor 10 tot 12 punten
Ingrediënten:
– 175 maria biscuitjes
– 90 gram gezouten roomboter
– 350 gram aardbeien + paar extra voor garnering
– 500 gram kwark (vol of halfvol)
– 250 ml slagroom
– 100 gram witte basterdsuiker
– 10 blaadjes gelatine
+ springvorm 22 cm diameter
Bereiding:
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
- Hak de koekjes met de hand of met behulp van de keukenmachine tot fijne kruimels
- Smelt de boter en roer de kruimels er door heen, verdeel dit op de bodem van de springbodem en druk aan met de bolle kant van een lepel
- Leg de bodem alvast in de koelkast
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes en pureer deze
- Roer de kwark samen met de basterdsuiker glad en voeg de gepureerde aardbeien toe, roer goed door
- Klop de slagroom lobbig totdat deze de dikte heeft van de kwark
- Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze smelten in een steelpannetje
- Doe 2 el van het kwarkmengsel door de gesmolten gelatine, roer goed en giet de gelatine bij de kwark en spatel meteen goed door zodat de gelatine goed door de kwark zit
- Voeg de slagroom toe en spatel tot een egaal mengsel
- Giet de kwark op de bodem en laat deze voor minstens 3 uur opstijven in de koelkast
- Was de overige aardbeien en versier de kwarktaart hiermee
Eet smakelijk!
No Comments