Zomer op komst, heerlijk! Nu we eindelijk een goede BBQ hebben, gaat die vaker aan om even lekker wat vlees op te barbecueën. Echte goede BBQ’ers zijn we nog niet hoor, gewoon lekker wat procereurlapjes, worstjes, jullie kennen het wel. Maar ook al houd je de BBQ simpel qua vlees, maak het dan wel extra lekker met alle bijgerechten. Een van die bijgerechten is aardappelsalade. Zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst en zo lang duurt het niet met het maken van. Heel leuk om bij de BBQ te serveren komend weekend!
AARDAPPELSALADE
Voor 4 tot 6 porties
Ingrediënten:
– 1 kg vastkokende aardappelen
– 5 el Griekse yoghurt
– 5 el yogonaise (of mayonaise)
– Bosje bieslook
– Bosui
– Zout en peper naar smaak
– 2 tl knoflookpoeder
Bereiding:
- Schil de aardappelen, snijd deze in gelijkmatige plakjes en kook deze met wat zout beetgaar, giet af in een vergiet en spoel na met koud water, laat afkoelen
- Was en snijd de bosui in ringetjes, doe dit ook bij de bieslook
- Roer de yoghurt met mayonaise door elkaar heen en voeg de bosui en bieslook toe, breng op smaak met de knoflookpoeder, nog wat zout en peper
- Roer dit door de afgekoelde aardappeltjes en proef of het lekker is, voeg dan eventueel nog wat meer zout, peper, bieslook, knoflook of bosui toe
- Doe de aardappelsalade in een schaal, dek af en zet het voor een paar uur in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken
Eet smakelijk!
No Comments