Yes! Het is officieel lente, laat maar komen met dat mooie weer. Ik ben de regen echt helemaal zat en volgens mij ben ik niet de enige. Lente betekend ook weer Pasen, dan heb ik altijd zin om weer lekker te gaan bakken met frisse smaken. Passievrucht is daar een van, heerlijk zoet en bij het eten ervan krijg ik meteen de zon in m’n bol! Wat ik eigenlijk niet zo vaak maak, maar wel moet doen is een kwarktaart. Lekker fris en romig. Dus voor mij een reden om de keuken in te duiken om eens een lekkere kwarktaart te gaan maken. Dus de lente is er en een kwarktaart, dat kan niet anders zijn dan dat het een passievrucht kwarktaart moet zijn toch? Passievrucht gaat ontzettend goed qua smaak met witte chocolade dus bij deze het recept voor deze heerlijke witte chocolade kwarktaart met passievrucht!
Ik had zelf 5 blaadjes gelatine gebruikt voor de taart, maar eigenlijk was de taart nog iets te zacht naar mijn smaak. In het recept heb ik dit aangepast naar 8!
Witte chocolade kwarktaart met passievrucht (no bake)
Dit heb je nodig:
Bodem
- 100 gram roomboter
- 200 gram digestive koekjes
Kwarktaart
- 500 gram kwark
- 250 milliliter slagroom
- 100 gram suiker
- 300 gram witte chocolade
- 8 blaadjes gelatine
- 4 passievruchten
Topping
- 250 milliliter slagroom
- 150 gram mascarpone
- 2 eetlepels suiker
- 2 passievruchten
- Witte chocolade druppels
Verder
- 1 springvorm 24 cm Ø
- Acetaatfolie
- Spuitzak met gekarteld spuitmondje
Zo maak je het:
Bodem
- Bekleed de springvorm met bakpapier, vet de randen iets in en bekleed met acetaatfolie. Laat de gelatineblaadjes voor minstens 30 minuten weken in koud water
- Smelt de roomboter en verkruimel de koekjes
- Roer de boter door de kruimels en verdeel dit op de bodem, druk met de bolle kant van een lepel alles goed plat. Leg in de koelkast
Kwarktaart
- Smelt de witte chocolade au bain marie en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop de slagroom met de suiker lobbig en zet dit even aan de kant
- Doe de kwark in een kom, roer even glad en voeg dan de gesmolten chocolade toe, klop dit met een mixer tot een egaal mengsel. Snijd 4 passievruchten door en doe het vruchtvlees bij de kwark, spatel daarna de slagroom door de kwark
- Knijp de blaadjes gelatine uit en laat deze op laag vuur smelten, voeg daarna een lepel van de kwark toe, roer goed door en doe alles terug bij de rest en spatel goed door zodat de gelatine goed verdeeld is
- Giet het mengsel in de springvorm en laat voor minstens 3 uur in de koelkast opstijven
Topping
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room en vul de spuitzak hiermee
- Spuit mooie toefjes op de taart en versier de taart daarna met nog wat vruchtvlees van de passievrucht en witte chocoladedruppeltjes
No Comments