Cinnamon bun knots

Ben jij ook al zo gek op kaneelbroodjes net als ik? Dan zijn deze cinnamon bun knots ook echt wat voor jou! Eigenlijk zijn ze hetzelfde als cinnamon rolls, maar dan gevlochten, geknoopt en daardoor nog meer een lust voor het oog. Het lijkt heel lastig, maar het valt reuze mee! Lees het recept goed, dan weet je precies hoe je deze overheerlijke cinnamon bun knots zelf maakt.

cinnamon bun knots
cinnamon bun knots
cinnamon bun knots

Cinnamon bun knots

Het recept voor deze heerlijke gevlochten kaneelbroodjes
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 12 stuks

Dit heb je nodig:

Deeg

  • 400 gram Amerikaanse patentbloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 8 gram zout
  • 30 gram roomboter
  • 120 gram water
  • 70 ml melk
  • 1 ei
  • 7 gram instant gist

Vulling

  • 100 gram bruine suiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 175 gram zachte roomboter
  • 15 gram bloem
  • 15 gram kaneel

Topping

  • Fijne parelsuiker
  • 30 gram roomboter
  • Poedersuiker
  • 1 ei
  • Scheutje melk

Zo maak je het:

Deeg

  • Doe de bloem in een kom en meng het zout hier doorheen, maak een kuiltje in de bloem en doe daar de suiker, de boter en het ei in
  • Maak de melk samen met het water lauw en los de gist hierin op, giet dit vervolgens in het kuiltje en meng beetje bij beetje bloem er door
  • Kneed het deeg daarna tot een soepel deeg, het deeg blijft wat plakkerig
  • Doe een beetje olie in een kom, bol het deeg op en leg het deeg in de kom, dek af met plastic folie en laat voor 1 uur rijzen

Vulling

  • Klop de roomboter fluweelzacht, voeg de suiker, bloem en kaneel toe en klop tot egaal mengsel, bewaar dit buiten de koelkast
  • Bebloem je werkblad en stort hier het deeg op, rol dit uit tot een langwerpige plak van circa 30×20, vet de cupcake bakvorm in
  • Besmeer deze plak met de vulling, verdeel de plak in je gedachte in 3 stroken en vouw deze dicht, rol hem iets uit met de deegroller
  • Snijd 12 gelijkmatige verticale reepjes uit het deeg, snijd vervolgens de reepjes in 2 of 3 kleinere strookjes maar niet helemaal tot het einde
  • Vlecht die met de 3 reepjes of draai die met de 2 tot een twist en rol ze vervolgens op als een rolletje en leg deze in de cupcakevorm, dek af met plastic folie
  • Laat de buns circa 30 tot 45 minuten rijzen
  • Verwarm de oven voor op 180℃
  • Klop het ei los en doe er een scheutje melk bij, bestrijk de broodjes met deze eggwash en bestrooi daarna met de parelsuiker
  • Bak de buns gaar en goudbruin in circa 20 minuten
  • Smelt de roomboter en bestrijk de broodjes hiermee terwijl ze nog warm zijn, bestuif daarna met poedersuiker
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating