Ik dacht dat het herfst was, maar de temperaturen zijn nog heel aangenaam buiten! Voor mij de buitenkans om nog snel dit recept voor frambozen tartelettes met frangipane te delen. Heerlijke knapperige bodems gevuld met een laagje frangipane, getopt met bakkersroom en verse frambozen, lekker toch?! Nog heel even genieten van het lekkere zomerfruit nu de herfst toch langzaamaan zijn intrede doet en we allemaal weer kunnen gaan bakken met appels, speculaas en kaneel.
Frambozen tartelettes met frangipane
De combinatie amandel met frambozen is heerlijk!
Afdrukken
Pin
RatePorties: 10 tartelettes
Dit heb je nodig:
Tartelette deeg
- 200 gram bloem
- 30 gram amandelmeel
- 2 gram zout
- 80 gram poedersuiker
- 125 gram roomboter
- ½ ei losgeklopt
- 8 gram vanillesuiker
Frangipane
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram suiker
- 100 gram zachte roomboter
- 2 eieren losgeklopt
- 1 theelepel citroenrasp
Bakkersroom
- 500 milliliter volle melk
- 150 gram suiker
- 45 gram custard
- 4 eidooiers
- 8 gram vanillesuiker
Verder
- Frambozen
- Poedersuiker
- Tartelette vormpjes 8 cm diameter
- Spuitzak met glad spuitmondje
Zo maak je het:
Tartelette deeg
- Doe de droge ingrediënten bij elkaar en kneed de boter door het deeg, voeg als laatste het ei toe, kneed kort door tot een samenhangend deeg en verpak dit in plastic folie, leg het voor minimaal 1 uur in de koelkast
Bakkersroom
- Breng 3/4e van de melk samen met de suiker en vanillesuiker aan de kook
- Maak een papje van de eidooiers en custard en roer als laatste de overige melk toe
- Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer goed door en giet dan alles terug in de pan en laat het indikken. Dek daarna af met plastic folie en laat helemaal koud worden, zet daarna in de koelkast
Frangipane
- Meng het amandelmeel met de suiker, voeg dan één voor één de eieren toe
- Voeg zodra alles goed gemengd is de boter in kleine blokjes toe tot het een glad mengsel is geworden, voeg dan als laatste de citroenrasp toe
Opbouw
- Verwarm de oven voor op 170℃ en vet de tarteletteringen goed in met bakspray, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Rol het deeg voor de tartelettes uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik en bekleed de tarteletteringen hiermee, druk goed aan en prik gaatjes in de bodem. Vul daarna met een laag frangipane
- Leg de bodems nog voor circa 15 minuten in de koelkast en bak ze dan af in circa 17 minuten. Verwijder direct de ringen en laat de bodems op een rooster afkoelen
- Spatel de bakkersroom nog even goed door en doe deze in de spuitzak met glad spuitmondje, spuit daarna de tartelettebodems in met een lekkere laag bakkersroom
- Versier de tartelettes met verse frambozen en bestuif voor garneren met poedersuiker
Notities
Mocht je nog wat frangipane overhouden: deze kan je perfect invriezen voor een volgende keer!
No Comments