Rode bessen muffins met yoghurt

De sint is weer in Spanje. Tijd om ons weer lekker te onderdompelen in kerstrecepten. Maar wat maakt een recept nu echt kerst? Ik denk het gevoel wat je erbij krijgt. Ik krijg bijvoorbeeld echt een kerstgevoel bij rode bessen. Waarom? Omdat ze misschien iets weg hebben van hulst? Maar 1 ding weet ik zeker: ze zijn super mooi rood en maken deze muffins echt af! Heerlijke zoete vanillemuffins met het zure van de rode bessen. Een hele lekkere en verrassende tegenhanger. 
Ik kreeg een aantal weken geleden in de Foodybox die heerlijke rode bessen van the Berry Brothers uit Nederland en heb er onder ander deze rode fruit pavlova’s mee gemaakt, maar dus ook deze rode bessen muffins met yoghurt en glazuur van Renshaw Simply Create. 

RODE BESSEN MUFFINS MET YOGHURT 

Voor circa 12-15 muffins

Ingrediënten: 
– 250 gram tarwebloem
– 200 gram fijne kristalsuiker
– 150 ml zonnebloemolie
– 225 gram Griekse yoghurt
– 2 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 50 ml melk
– 2 gram zout
– 8 takjes rode bessen, gewassen
– 2 tl bakpoeder
– Glazuur, bijvoorbeeld Vanille glazuur van Renshaw Simply Create *

+ 2 extra takjes met rode bessen, cupcake bakvorm en cupcake papiertjes

rode bessen muffins

Bereiding:

  1. Vul de cupcake bakvorm met de papiertjes en verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
  2. Meng alle droge ingrediënten met elkaar en meng in een andere kom de natte ingrediënten door elkaar
  3. Spatel de droge ingrediënten door de natte en spatel dan voorzichtig de rode bessen door het beslag
  4. Vul elk papiertje tot de helft met het beslag en bak ze in circa 25-30 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen
  5. Verwarm het glazuur zoals staat beschreven op de verpakking en versier de cupcakes met glazuur en een stukje tak met rode besjes

Eet smakelijk!

Te koop bij de AH en Jumbo

rode bessen muffins
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply