Pavlova met rood fruit

Pavlova met rood fruit

Misschien ben ik wat aan de vroege kant met deze überschattige pavlova’s met rood fruit. Ik vind ze namelijk uitermate geschikt als kerstdessert, vooral met zo’n sterprikkertje er in, maar hoe schattig?! En wie is in deze tijd niet toe aan de gezelligheid? Hopelijk mogen we rond kerst weer wat meer bezoek ontvangen, zodat jij deze heerlijke pavlova’s kunt serveren!

Ik kreeg de inspiratie voor het maken van deze pavlova’s met rood fruit omdat ik een bakje met rode bessen kreeg van de Berry Brothers. De Berry Brothers is een familiebedrijf gevestigd in Nederland en hebben zich gespecialiseerd in het telen en verkopen van rood zacht fruit. Rode bessen zijn zelf wat zurig, maar dit is juist heerlijk te combineren met iets zoets: deze heerlijke pavlova’s!

pavlova’s met rood fruit 

Voor circa 9 pavlova’s

Ingrediënten:
Pavlova’s
– 4 eiwitten
– 150 gram fijne kristalsuiker
– 50 gram poedersuiker
– 1 tl maizena

Topping
– 300 ml slagroom
– 200 gram mascarpone
– 1 zakje klopfix
– 1 el suiker
– Aardbeienjam
– Rode bessen, bramen en frambozen
– Wat poedersuiker

+ spuitzak met gekarteld spuitmondje 

pavlova met rood fruit

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Zorg dat de kom en garde vetvrij zijn en doe 4 eiwitten in de kom
  3. Klop de eiwitten op voeg tijdens het kloppen de kristalsuiker toe tot er stevige witte pieken vormen, het schuim is klaar als je de kom ondersteboven kunt hangen en er niks uitvalt
  4. Zeef de poedersuiker en maizena boven de kom en spatel deze door het schuim
  5. Vul de spuitzak met het schuim en spuit negen gelijkmatige mandjes schuim op de bakplaat, de reden voor de mandjes zijn dat je ze straks kunt vullen
  6. Bak de pavlova’s in circa 90 tot 120 minuten en laat ze daarna afkoelen
  7. Doe in elke pavlova wat aardbeienjam
  8. Doe de mascarpone, slagroom, klopfix en suiker in een kom en klop dit op tot een stevig room
  9. Vul een spuitzak met glad spuitmondje met slagroom en vul de pavlova’s hiermee, er mag een lekkere dot op
  10. Was het rode fruit, dep dit voorzichtig droog en garneer de pavlova’s hiermee
  11. Doe als laatste wat poedersuiker op het fruit voor de finishing touch

Eet smakelijk!

pavlova met rood fruit
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *