Oké, niet heel erg winterachtig deze perzik kwarktaart, maar deze taart had ik een tijdje geleden gemaakt en in de vergetelheid geraakt. Maar deze kwarktaart is wel echt super lekker, vooral na al dat zware tafelen van afgelopen feestmaand, dus mocht je iets lekkers willen maken maar dat niet zo zwaar op de maag ligt: maak deze taart! Of als je gewoon gek bent op kwarktaart natuurlijk zoals ik haha.
perzik kwarktaart
Voor 10-12 puntjes
Ingrediënten:
Bodem:
– 250 gram maria biscuitjes
– 100 gram roomboter
Kwark:
– 500 gram kwark
– 250 ml slagroom
– 10 blaadjes gelatine
– Grote blik perziken
Topping:
– 250 ml slagroom
– 100 gram mascarpone
– 2 el suiker
– Amandelschaafsel
– 2 halve perziken uit bovenstaande blik
Bereiding:
- Bodem: Bekleed een springvorm met bakpapier
- Smelt de boter op laag vuur en hak ondertussen de biscuitjes fijn
- Roer de boter door de koekkruimels en verdeel dit met de bolle kant van een lepel over de bodem, zet dit in de koelkast
- Kwark: Laat de gelatineblaadjes voor minimaal 15 minuten weken in koud water
- Leg 2 halve perziken apart en pureer de rest met een staafmixer, bewaar ook wat sap
- Roer de kwark samen met de gepureerde perzik glad
- Klop de slagroom lobbig
- Knijp de gelatineblaadjes uit, doe klein beetje perziksap in een steelpannetje en smelt hierin de gelatineblaadjes, laat even afkoelen
- Roer wat kwark door de gelatine en giet dan alles bij de kwark, spatel goed door
- Spatel de slagroom door de kwark tot alles goed gemengd is
- Giet het mengsel in de springvorm en laat minstens 3 uur opstijven
- Topping: klop de slagroom met de suiker en mascarpone tot een stevig room en versier de taart met toefjes
- Snijd de perziken in partjes en doe deze op de toefjes slagroom
- Garneer de taart met amandelschaafsel
Eet smakelijk!
No Comments