Wat is dit een overheerlijk recept voor rondo’s zeg! Als je eenmaal deze geproefd hebt, dan wil je ze nooit meer uit de winkel of van de bakker, zo lekker zijn ze. Je kunt deze rondo’s maken met amandelspijs, maar ik heb ze gemaakt met frangipane, dit vind ik net iets milder en net iets lekkerder. Tja, veel heb ik niet meer echt te bazelen, dus hierbij het recept.
rondo’s
Voor circa 12 stuks
Ingrediënten:
– 340 gram bloem
– 270 gram koude roomboter
– 220 gram witte basterdsuiker
– 10 gram citroenrasp
– 30 gram losgeklopt ei
– 4 gram bakpoeder
– 3 gram zout
Vulling:
– 1 x recept frangipane
Verder:
– 1 ei, losgeklopt
– halve amandelen
+ ringen met diameter 7 cm
Bereiding:
- Meng alle droge ingrediënten van het deeg door elkaar, zeef de bakpoeder eerst voordat je deze er door doet
- Voeg het ei, de citroenrasp en de boter toe en kneed dit goed door elkaar
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 1 uur koud worden in de koelkast
- Bereid de frangipane volgens dit recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit tot een plak van 5 mm dik
- Druk in totaal 20 tot 24 plakjes uit de plak deeg
- Leg een plakje deeg in elke ring, druk de randen aan, zorg eventueel voor een rand met restant deeg
- Vul dit met de frangipane en dek af met een plakje deeg
- Herhaal dit zodat alle ringen gevuld zijn
- Beleg de rondo’s met een halve amandel en bestrijk daarna met ei
- Bak de rondo’s gaar in circa 20 minuten
- Los de rondo’s wanneer ze nog warm zijn, anders is de vorm niet goed te verwijderen
- Bewaar de afgekoelde rondo’s luchtdicht
Eetsmakelijk!
3 Comments
Michelle
19 september 2016 at 08:49Hoi Dorien,
Ik heb van het weekend deze Rondo’s gemaakt en ze waren verrukkelijk én zo op!
Deze ga ik dus zeker vaker maken. Dankjewel voor dit top recept.
Groetjes,
Michelle
Dorien
19 september 2016 at 11:19Fijn om te horen! En natuurlijk graag gedaan!:D
Veronica
10 december 2018 at 13:35Hmmmm dat ziet er verrukkelijk uit!
Leuk om een keer zelf te maken.