Basisrecept frangipane

Basisrecept frangipane

Bij deze het basisrecept voor frangipane. Wat is dit eigenlijk? Het is spijs met wat boter, bloem en ei. Het is dus net even iets milder en zachter dan spijs. Ik vind spijs altijd best heftig en op deze manier is spijs iets milder. Waarvoor is frangipane echt geschikt? Het is vooral geschikt als vulling van koeken zoals rondo’s en roze koeken, maar ook heerlijk als vulling van een frisse fruittaart! Let op: doordat er rauwe eieren gebruikt worden, moet deze frangipane wel gebakken worden en kan niet rauw gegeten worden.

 

frangipane 

Ingrediënten:
– 300 gram amandelspijs
– 75 gram zachte roomboter
– 30 gram bloem
– 1 losgeklopt ei

Bereiding: 

  1. Klop de boter luchtig in een kom en voeg de amandelspijs toe
  2. Klop het ei er door heen en ten slotte de bloem

Eetsmakelijk!

Heb je iets te veel? Geen probleem, je kunt dit prima invriezen!

1-IMG_0118
6 Reacties
    1. Deze frangipane verwerk ik altijd in een baksel oid, en daar staat de temperatuur en en de tijd van het bakken.

  1. Als je frangipane als vulling voor een zachte cake wil gebruiken, kan je het frangipane mengsel dan ook in plaats van het mee te bakken ook apart in een springvorm bakken? Ik zou het namelijk als een ‘tussenlaag’ in een doormidden gesneden cake willen gebruiken, of gaat dat ten koste van de smaak/structuur?

    1. Hmmm, nog nooit aan zoiets gedacht! Ik denk dat de frangipane hard word tijdens het bakken en dat het dan lastig tussen de cake gelegd kan worden.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *