Basisrecept frangipane

1-IMG_0117

Bij deze het basisrecept voor frangipane. Wat is dit eigenlijk? Het is spijs met wat boter en ei. Het is dus net even iets milder en zachter dan spijs. Ik vind spijs altijd best heftig en op deze manier is spijs iets milder. Waarvoor is frangipane echt geschikt? Het is vooral geschikt als vulling van koeken zoals rondo's en roze koeken, maar ook heerlijk als vulling van een frisse fruittaart! Let op: doordat er rauwe eieren gebruikt worden, moet deze frangipane wel gebakken worden en kan niet rauw gegeten worden.

BASISRECEPT FRANGIPANE

Ingrediënten:
- 125 gram roomboter
- 2 eieren
- 125 gram amandelmeel met 125 gram suiker (broyage)
- 25 gram bloem

Bereiding: 

  1. Klop de boter luchtig in een kom
  2. Roer 1 ei en de helft van de broyage eronder en meng goed
  3. Voeg het andere ei en de rest van de broyage toe en roer tot een luchtig beslag
  4. Zeef de bloem en spatel deze door het beslag
  5. Dek af en zet in de koelkast tot verdere gebruik

Eetsmakelijk!

Heb je iets te veel? Geen probleem, je kunt dit prima invriezen!

1-IMG_0118

4 Responses

  1. […] - Basisrecept frangipane (klik hier) […]
  2. […] 1/2 recept frangipane - 1/2 recept bakkersroom - 1 losgeklopt […]
  3. HOE LANG EN BIJ WELKE TEMEPRATIIR MOET HET GEBAKKEN WORDEN?
    • Deze frangipane verwerk ik altijd in een baksel oid, en daar staat de temperatuur en en de tijd van het bakken.
  4. Als je frangipane als vulling voor een zachte cake wil gebruiken, kan je het frangipane mengsel dan ook in plaats van het mee te bakken ook apart in een springvorm bakken? Ik zou het namelijk als een 'tussenlaag' in een doormidden gesneden cake willen gebruiken, of gaat dat ten koste van de smaak/structuur?
    • Hmmm, nog nooit aan zoiets gedacht! Ik denk dat de frangipane hard word tijdens het bakken en dat het dan lastig tussen de cake gelegd kan worden.

Leave a comment