Het is even geleden dat ik een nieuw recept had voor de categorie Doortje Kookt. Ik had van Kroon op het Werk heerlijke oranje paprika’s gekregen en ik dacht tijd om weer iets te koken. Ik heb een heerlijke pasta ovenschotel gemaakt waarin deze romige tomaten mascarponesaus in verwerkt is. Wat een feestje was het om dit te eten! Deze tomaten mascarponesaus is te gebruiken in veel pastagerechten dus het is een goed basisrecept.
tomaten mascarponesaus
Ingrediënten:
– 500 ml gezeefde tomaten
– 250 gram mascarpone
– Handje verse basilicum
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– Zout en peper
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Doe een laagje olijfolie in een steelpannetje en fruit de knoflook en ui hierin
- Voeg de gezeefde tomaten toe en roer daarna de mascarpone erdoor heen
- Breng op smaak met zout en peper
- Snijd de basilicum fijn en roer deze door de tomaten mascarponesaus
Eetsmakelijk!
No Comments