Slof advocaat

Slof advocaat

slof advocaat

Toen ik een aantal recepten uitwerkte, zag ik dat ik helemaal niet het recept voor slof advocaat heb gepubliceerd. Best schandalig, want dit recept ligt al sinds mijn verjaardag te ‘versloffen’ (yaaass). Ik had toen wel het recept voor deze heerlijke dulce de leche slof geplaatst, maar was deze gewoon vergeten. Ach ja, beter laat dan nooit. Deze slof advocaat was echt een favoriet op de verjaardag! Hij ging ook heel snel op. Geen wonder, want hij was echt enorm lekker. Bodem is van rutgerbakt.nl.

SLOF ADVOCAAT

Voor 2 sloffen

Ingrediënten
Bodem
– 250 gram bloem
– 2 tl bakpoeder
– 180 gram roomboter
– 100 gram kristalsuiker
– 80 gram bruine suiker
– 1 eidooier
– 2 tl citroenrasp
– 3 gram zout

Vulling
– 175 gram spijs
– 1 klein ei
– Wat citroenrasp

Topping
– Advocaat
– 300 ml slagroom
– 3 el suiker
– 120 gram mascarpone
– 1 zakje klopfix
– Wat pure chocolade

+ Sloffenvorm, spuitzak met glad spuitmondje

slof advocaat

Bereiding:

  1. Bodem: Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
  2. Spijs: Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier
  4. Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
  5. Druk met de vorm een passende deegplak uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plak op de bakplaat, doe de sloffenring er om heen
  6. Verdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rand af
  7. Bak de slof af in 25 tot 30 minuten
  8. Haal zodra uit de oven de sloffenring er direct af en laat helemaal afkoelen
  9. Topping: besmeer het spijsgedeelte met een lekkere laag advocaat
  10. Doe de mascarpone in een kom en klop dit tot een glad mengsel
  11. Voeg de slagroom, suiker en klopfix toe en klop tot een stevig en luchtig slagroom
  12. Vul een spuitzak met de slagroom en versier de sloffen hiermee
  13. Smelt de chocolade au bain marie en maak de slof hiermee af
  14. Bewaar de slof luchtdicht in de koelkast

Eetsmakelijk! 

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

  • gerrie
    27 februari 2019 at 10:19

    Hoi Doortje, hoeft er geen suiker in de slagroom?

    Ga deze slof voor het weekend maken.

    vr. gr. gerrie

    Reply

Leave a Reply