Dulce de leche slof

dulce de leche slof

Afgelopen weekend vierde ik mijn 23e verjaardag. Ik had allerlei heerlijke hapjes gemaakt voor op tafel en had daardoor eigenlijk geen zin om ook nog eens een aantal taarten te maken. Eerst wilde ik deze heerlijke yoghurt-citroencake bakken, maar al gauw kreeg ik het idee om een aantal sloffen te bakken. De bodems zijn allemaal hetzelfde, dus deze kon ik allemaal tegelijkertijd bakken. Ideaal dus! Dus na een flinke brainstormsessie kwam deze dulce de leche slof er uit. Ik was heel benieuwd of ik dulche de leche slagroom kon maken dus dat was nog even spannend, maar het is gelukt! Hieronder het recept voor deze heerlijke dulce de leche slof. De bodem is van Rutger van rutgerbakt.nl.

Mocht je geen vorm hebben van een slof, je kan het prima in een springvorm doen, alleen dan heb je 1 grote ronde slof!

DULCE DE LECHE SLOF

Voor 2 sloffen

Bereiding:
Bodem
- 250 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 180 gram roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 80 gram bruine suiker
- 1 eidooier
- 2 tl citroenrasp
- 3 gram zout

Vulling
- 175 gram spijs
- 1 klein ei
- Wat citroenrasp

Topping
- 1 blik dulce de leche
- 300 ml slagroom
- 120 gram mascarpone
- 1 zakje klopfix
- Wat pure chocolade

+ Sloffenvorm, spuitzak met glad spuitmondje

dulce de leche slof

Bereiding:

 1. Bodem: Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
 2. Spijs: Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
 3. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier
 4. Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
 5. Druk met de vorm een passende deegplak uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plak op de bakplaat, doe de sloffenring er om heen
 6. Verdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rad af
 7. Bak de slof af in 25 tot 30 minuten
 8. Haal zodra uit de oven de sloffenring er direct af en laat helemaal afkoelen
 9. Topping: besmeer het spijsgedeelte met een lekkere laag dulce de leche
 10. Doe de mascarpone en 3 eetlepels dulce de leche in een kom en klop dit tot een glad mengsel
 11. Voeg de slagroom en klopfix toe en klop tot een stevig en luchtig slagroom
 12. Vul een spuitzak met de slagroom en versier de sloffen hiermee
 13. Smelt de chocolade au bain marie en maak de slof hiermee af
 14. Bewaar de slof luchtdicht in de koelkast

Eetsmakelijk! 

dulce de leche slof

10 Responses

 1. Wauw wat een plaatje, die moet wel heel erg lekker zijn geweest. Ik heb mijn sloffenring nu al zo'n 2 jaar, maar nog nooit gebruikt, ik ga er toch eens mee aan de slag. :)
 2. Die ziet er echt heel erg lekker uit! Ik moet ook eens een slofring halen!
 3. Hallo doortje ik heb een vraagje over de bruine suiker moet dat de donker bruine basterdsuiker zijn of die wat lichtere versie ik ga hem maken voor Moederdag alsvast bedankt groetjes jolanda
 4. Hallo Doortje, ik ga deze slof vandaag maken maar ik begrijp regel 10 en 11 niet helemaal: 10. Doe de mascarpone en 3 eetlepels dulce de leche in een kom en klop dit tot een glad mengsel 11. Voeg de slagroom en klopfix toe en klop tot een stevig en luchtig slagroomBedoel je hiermee: A) dat ik de bekertjes ongeslagen slagroom en de klopfix bij het mengsel van regel 10 voeg en dan ga kloppen tot een stevige slagroom. Of b) mengsel 10 en mengsel 11 zijn op zichzelf staande componenten en worden in twee lagen op de slof gezet? of c) eerst de slagroom met de klopfix kloppen en die toevoegen bij mengsel van regel 10?Alvast bedankt, groetjes van Hanneke
  • Hoi Hanneke, ik bedoel er A mee! Dus eerst de mascarpone met dulce de leche glad roeren (anders krijg je klontjes in de slagroom) en daarbij toe de ongeklopte slagroom met klopfix. Samen vormt zich dulce de leche slagroom. Succes!
 5. Hoi naamgenootje😊 Ik ga binnenkort eens deze slof maken. Lijkt me superlekker! Vraagje: bedoel je met dulce de leche soms gecondenseerde melk?
 6. Oeps, ik zie net een recept voor dulce de leche op je site. Mijn vorige bericht kun je als niet verzonden beschouwen. Groetjes!! 😘
 7. Ik kan wel zeggen dat ik in de loop der jaren best wat gebakken heb en mijn kinderen zijn dus met regelmaat testpanel. Deze vrijdag gemaakt voor mijn verjaardag en met stip de favoriet. Sterker nog: “mam dit was bijna te lekker”. Dus nu staan er weer twee in de oven voor mijn collega’s morgen. Hopelijk blijft er een stukje over😉
  • Wat leuk om te horen!! En is er nog een stukje overgebleven?

Leave a comment