Weinig voorbereiding, maximaal resultaat: dit dessert combineert vanille-ijs, gestoofde appeltjes, karamelsaus, slagroom en knapperig victoriabeslag tot een echte topper. Perfect als je iets bijzonders wilt serveren zonder stress in de keuken. Want we weten allemaal hoe druk het kan zijn, zo’n heel kerstdiner koken, dus wees lief voor jezelf en maak het jezelf makkelijk met dit dessert van vanille ijs met stoofappeltjes!

Haal lekkere vanille-ijs uit de winkel, schep van te voren bolletjes en zet deze weer in de vriezer. Ook de gestoofde appeltjes met kaneel zijn in de winkel te vinden, zelfs kan je er voor kiezen om de karamelsaus ook te kopen. Dus dan hoef je alleen zelf slagroom te kloppen en het victoriabeslag te maken. Klinkt dit niet super?


Dit heb je nodig:
- 1 liter vanille ijs
- 1 pot gestoofde appeltjes 520 gram
- 8 theelepels gezouten karamelsaus of koop karamelsaus
- 300 milliliter slagroom
- 150 gram mascarpone
- 2 eetlepels suiker
Victoriabeslag
- 100 gram geschaafde amandelen
- 100 gram kristalsuiker
- 1 eiwit
Verder
- 4 mooie dessertglazen
- Spuitzak met gekarteld spuitmondje
- IJsschep
Zo maak je het:
Victoriabeslag
- Verwarm de oven voor op 170 graden ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng suiker door het amandelschaafsel en voeg 1 eiwit toe en klop met een vork helemaal los en tot alles goed gemengd is
- Stort het beslag op de bakplaat en smeer dit goed uit
- Zet de bakplaat in de oven en bak het victoriabeslag in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig, schep tijdens het bakken het beslag nog even door elkaar voor gelijkmatige bruining
- Laat daarna helemaal afkoelen en verkruimel de grote stukken in kleine stukjes
Voorbereiding
- Pak een grote plastic bak met deksel en bekleed de bodem met een stukje bakpapier
- Schep met de ijsschep 12 bolletjes vanille-ijs en leg deze in deze bak met ruimte tussen de bolletjes, dek af met de deksel en zet terug in de vriezer
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room, dek af en zet in de koelkast
Opbouw
- Vul de spuitzak met spuitmondje met de slagroom en zet aan de kant
- Zet de 4 glazen klaar en haal het ijs uit de vriezer, doe in alle glazen 3 bolletjes ijs en leg hier wat gestoofde appeltjes op
- Spuit dan een lekkere laag slagroom er op en verdeel 2 theelepeltjes per toetje karamelsaus over de slagroom
- Garneer daarna met victoriabeslag en klaar is je dessert!





No Comments