Ga terug
+ servings
Vanille ijs met stoofappeltjes

Vanille ijs met stoofappeltjes

No ratings yet
Print Pin
Servings: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 liter vanille ijs
  • 1 pot gestoofde appeltjes 520 gram
  • 8 theelepels gezouten karamelsaus of koop karamelsaus
  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker

Victoriabeslag

  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit

Verder

  • 4 mooie dessertglazen
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • IJsschep

Zo maak je het:

Victoriabeslag

  • Verwarm de oven voor op 170 graden ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Meng suiker door het amandelschaafsel en voeg 1 eiwit toe en klop met een vork helemaal los en tot alles goed gemengd is
  • Stort het beslag op de bakplaat en smeer dit goed uit
  • Zet de bakplaat in de oven en bak het victoriabeslag in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig, schep tijdens het bakken het beslag nog even door elkaar voor gelijkmatige bruining
  • Laat daarna helemaal afkoelen en verkruimel de grote stukken in kleine stukjes

Voorbereiding

  • Pak een grote plastic bak met deksel en bekleed de bodem met een stukje bakpapier
  • Schep met de ijsschep 12 bolletjes vanille-ijs en leg deze in deze bak met ruimte tussen de bolletjes, dek af met de deksel en zet terug in de vriezer
  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room, dek af en zet in de koelkast

Opbouw

  • Vul de spuitzak met spuitmondje met de slagroom en zet aan de kant
  • Zet de 4 glazen klaar en haal het ijs uit de vriezer, doe in alle glazen 3 bolletjes ijs en leg hier wat gestoofde appeltjes op
  • Spuit dan een lekkere laag slagroom er op en verdeel 2 theelepeltjes per toetje karamelsaus over de slagroom
  • Garneer daarna met victoriabeslag en klaar is je dessert!