Aardbeiencoulis

Het voelt een beetje gek om dit recept te posten in februari. Het is nog wel even wachten op het aardbeienseizoen. Toch had ik laatst heel veel zin in iets met aardbeien en daarvoor had ik aardbeiencoulis nodig. Een coulis is een vloeibare zachte saus dat gemaakt is van gepureerd fruit. Deze aardbeiencoulis heeft veelvuldig gebruik, dus voor desserts en ook voor taart (binnenkort komt er een heerlijke Valentijnstaart online). En uiteraard is deze rode aardbeiencoulis uitermate geschikt om te maken voor Valentijn, want kijk die prachtige rode kleur nou eens!

Aardbeiencoulis

Voor deze coulis heb ik gebruik gemaakt van diepvriesaardbeien. Perfect en daarbij ook nog eens betaalbaar.

Aardbeiencoulis

Aardbeiencoulis

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 650 milliliter

Dit heb je nodig:

  • 750 gram diepvries aardbeien
  • 100 gram suiker
  • Citroensap
  • Beetje water
  • Glazen fles

Zo maak je het:

  • Kook water en giet deze in de schone glazen fles, zo gaan de meeste bacteriën dood
  • Laat de aardbeien ontdooien, giet het meeste van het vrijgekomen vocht weg en doe ze in een steelpannetje
  • Voeg de suiker en citroensap toe en breng het tot zijn geheel aan de kook, voeg eventueel nog een beetje water toe
  • Pureer de aardbeien tot fijne saus en laat nog even doorkoken om in te dikken
  • Giet de aardbeiensaus in de glazen fles en laat helemaal afkoelen

Notities

Heerlijk voor door de yoghurt, over vanilleijs of over een cheesecake!
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating