Ga terug
+ servings
Aardbeiencoulis

Aardbeiencoulis

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 650 milliliter

Dit heb je nodig:

  • 750 gram diepvries aardbeien
  • 100 gram suiker
  • Citroensap
  • Beetje water
  • Glazen fles

Zo maak je het:

  • Kook water en giet deze in de schone glazen fles, zo gaan de meeste bacteriën dood
  • Laat de aardbeien ontdooien, giet het meeste van het vrijgekomen vocht weg en doe ze in een steelpannetje
  • Voeg de suiker en citroensap toe en breng het tot zijn geheel aan de kook, voeg eventueel nog een beetje water toe
  • Pureer de aardbeien tot fijne saus en laat nog even doorkoken om in te dikken
  • Giet de aardbeiensaus in de glazen fles en laat helemaal afkoelen

Notities

Heerlijk voor door de yoghurt, over vanilleijs of over een cheesecake!