Ik heb vandaag een snel en simpel recept voor jullie, ik laat jullie zien hoe je zelf kerst chocola kunt maken. Het is helemaal niet moeilijk, erg leuke bezigheid en ook nog eens gezellig om met kinderen te doen! Ik ga er geen langer verhaal van maken dan dat het is, lees gauw hieronder het recept.
Ik had thuis nog karamel chocolade druppels liggen van Callebaut, deze heb ik nog even au bain marie gesmolten en later over de chocolade heen gegoten. Ik zal dit nog wel even verwerken in het recept, maar is niet perse nodig. De karamel geeft wel net even dat extra lekkere smaakje er aan.
Dit heb je nodig:
- 2 witte chocolade repen
- 2 melk chocolade repen
- 2 pure chocolade repen
- 50 gram callebaut karamel druppels eventueel
- Verschillende soorten sprinkels, zoutjes, candy canes
Zo maak je het:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 80℃
- Leg de repen chocolade op de bakplaat en zet de chocolade voor circa 10 minuten in de oven
- Smelt eventueel ondertussen de karamel druppels au bain marie
- Haal de bakplaat uit de oven en maak met een mesje of een satéprikker mooie swirls door de chocolade, giet eventueel de gesmolten karamel chocolade er nog overheen
- Versier de chocolade met de sprinkels etc en zet daarna de bakplaat in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden (circa 1 uurtje)
- Breek de chocolade daarna in stukjes
No Comments