Ik vind het krijgen van foodpost echt heel leuk. Zo maak ik kennis met producten die ik anders nooit in de supermarkt zou kopen en word ik op deze manier uitgedaagd om eens uit mijn comfortzone te stappen. Zo heb ik ook een keer deze sausen van Mama Asia gekregen en heb ik daar dit lekkere broodje pulled chicken Korean bbq gemaakt.
Lekkere pulled chicken van kipdijfilet in de Korean bbq saus op een broodje met sla, atjar tjampoer, gebakken uitjes en de wat pittige Korean mayo. Misschien niet helemaal kloppend Koreaans, maar lekker is het zeker!
Ik had voor dit broodje ook nog taugé gekocht, maar deze was ik helemaal vergeten er op te doen. Mocht je dit lekker lijken, blancheer de taugé kort en doe hier wat van op je broodje!
Dit heb je nodig:
- 3 kipdijfilets
- 1 bouillonblokje kip
- 150 gram ijsbergsla
- 6 eetlepels Atjar tjampoer
- Gebakken uitjes
- Mama Asia Korean BBQ
- Mama Asia Korean Mayo
- 2 pistoletjes of bolletjes Of 2 stukken stokbrood
Zo maak je het:
- Doe de kipdij in een pannetje met water en doe het bouillonblokje hierin, breng aan de kook en laat voor zo'n 10 tot 15 minuten koken tot de kip gaar is, haal daarna uit het pannetje en laat wat afkoelen
- Pluk daarna met 2 vorken de kip tot dunne reepjes en marineer deze in de Korean bbq saus van Mama Asia
- Snijd de broodjes door de midden en besmeer de onderkant met de Korean Mayo en beleg met sla, atjar tjampoer, pulled chicken en gebakken uitjes
- Maak het broodje af met nog wat van die heerlijk, pittige Korean Mayo
No Comments