Ik heb nu toch iets lekkers voor jullie: deze overheerlijke pecan karamel schuimtaart! Een taart waar je echt je vingers bij af likt, heerlijk knapperig schuim, stukjes pecannoot, net even iets zoutige karamel en zoete slagroom. Goed voor de lijn? Nee, maar zeker goed voor de geest. Zo nu en dan genieten van iets lekkers mag toch? En dat doe je gelijk goed met deze pecan karamel schuimtaart.
Het maken van de taart is niet zo heel moeilijk, het enige is dat er bij de eiwitten echt geen eigeel mag zitten. Ook het afbakken van het schuim duurt eventjes, maar verder is het zo te doen en heb je echt geen patisserie skills nodig!
Dit heb je nodig:
Schuim
- 6 eiwitten
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram poedersuiker
- 200 gram ongebrande pecannoten
- snufje zout
Karamel
- 1 pot gezouten karamelsaus
Slagroom
- 500 milliliter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 4 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Verder
- Spuitzak
Zo maak je het:
- Rooster de pecannoten in een droge koekenpan voor net even iets meer smaak en bite, laat daarna afkoelen
Schuim
- Verwarm de oven voor op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier, teken in totaal 3 cirkels op het bakpapier van circa 20 cm diameter doorsnede
- Maak een kom en garde vetvrij met wat citroensap en doe de eiwitten in een kom en klop dit tot een stevig schuim, voeg straalgewijs de suiker toe (bewaar 4 eidooiers)
- Spatel een snufje zout en poedersuiker door het schuim
- Leg ongeveer 8 pecannoten aan de kant en hak de overige fijn tot kleine stukjes en roer dit vervolgens door het schuim
- Vul een spuitzak met het schuim en spuit in totaal 3 bodems op en bak het schuim droog en knapperig in circa 80 minuten, laat daarna afkoelen
Karamel
- Bereid de karamel zoals staat beschreven in de link in de ingrediëntenlijst
Vulling
- Klop de slagroom samen met de mascarpone, suiker en vanillesuiker tot een stevig en luchtig room
Opbouwen
- Pak 1 plak schuim en besmeer deze met de karamel en bestrijk daarna met een laagje slagroom
- Leg hierop de 2e plak schuim en doe hier wederom karamel en slagroom op
- Leg vervolgens de 3e plak schuim er op en doe hier ook karamel op en slagroom en drizzle daarna nog wat karamel over de slagroom heen
- Maak de taart af door de overige pecannoten in zijn geheel of in stukjes op de bovenkant te leggen
- Bewaar de taart in de koelkast, hij is tot 3 dagen na het maken nog lekker!
No Comments