Ga terug
+ servings
Pecan karamel schuimtaart

Pecan karamel schuimtaart

No ratings yet
Print Pin
Servings: 10 stukjes

Dit heb je nodig:

Schuim

  • 6 eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 200 gram ongebrande pecannoten
  • snufje zout

Slagroom

  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Verder

  • Spuitzak

Zo maak je het:

  • Rooster de pecannoten in een droge koekenpan voor net even iets meer smaak en bite, laat daarna afkoelen

Schuim

  • Verwarm de oven voor op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier, teken in totaal 3 cirkels op het bakpapier van circa 20 cm diameter doorsnede
  • Maak een kom en garde vetvrij met wat citroensap en doe de eiwitten in een kom en klop dit tot een stevig schuim, voeg straalgewijs de suiker toe (bewaar 4 eidooiers)
  • Spatel een snufje zout en poedersuiker door het schuim
  • Leg ongeveer 8 pecannoten aan de kant en hak de overige fijn tot kleine stukjes en roer dit vervolgens door het schuim
  • Vul een spuitzak met het schuim en spuit in totaal 3 bodems op en bak het schuim droog en knapperig in circa 80 minuten, laat daarna afkoelen

Karamel

  • Bereid de karamel zoals staat beschreven in de link in de ingrediëntenlijst

Vulling

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone, suiker en vanillesuiker tot een stevig en luchtig room

Opbouwen

  • Pak 1 plak schuim en besmeer deze met de karamel en bestrijk daarna met een laagje slagroom
  • Leg hierop de 2e plak schuim en doe hier wederom karamel en slagroom op
  • Leg vervolgens de 3e plak schuim er op en doe hier ook karamel op en slagroom en drizzle daarna nog wat karamel over de slagroom heen
  • Maak de taart af door de overige pecannoten in zijn geheel of in stukjes op de bovenkant te leggen
  • Bewaar de taart in de koelkast, hij is tot 3 dagen na het maken nog lekker!