Triple chocolate cupcakes

Ben je op zoek naar wat lekkers om je tanden in te zetten? Maak dan deze overheerlijke triple chocolate cupcakes. Vol van chocolade en vol van smaak. De cake zelf is van chocolade, de vulling is een overheerlijke pure chocoladeganache met uiteraard een topping van chocolade botercrème! Ga jij deze hemelse cupcakes maken?

triple chocolate cupcakes
triple chocolate cupcakes

Triple chocolate cupcakes

Deze cupcakes zijn echte chocoladebommetjes en we love it!!!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 12 stuks

Dit heb je nodig:

Cupcake

  • 100 gram tarwebloem
  • 3 gram zout
  • 30 gram cacao
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 gram bakpoeder
  • 3 gram maizena
  • 3 gram baking soda
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 75 milliliter melk
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 50 milliliter hete espresso koffie

Vulling

  • 100 gram pure chocolade >60% cacao
  • 100 milliliter slagroom
  • Klein stukje roomboter

Chocolade botercrème

  • 300 gram ongezouten roomboter kamertemperatuur
  • 175 gram pure chocolade
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel cacao

Verder

  • Muffin bakvorm + papiertjes
  • Chocolade decoratie
  • Spuitmondje met gekarteld mondje

Zo maak je het:

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cupcake vorm met papiertjes
  • Meng de droge ingrediënten met elkaar
  • Klop de eieren, melk en olie in een andere kom door elkaar en roer de droge ingrediënten erdoor
  • Doe de koffie beetje bij beetje door het beslag
  • Verdeel de vormpjes met het beslag en bak ze in circa 20 minuten gaar
  • Laat helemaal afkoelen

Ganache

  • Breng de slagroom aan de kook en breek de chocolade in stukjes
  • Giet de gekookte slagroom over de chocolade, laat even staan en roer dan alles tot een gladde ganache, voeg dan een klontje roomboter toe en roer dit tot alles goed gemengd is

Vullen

  • Verwijder met behulp van een appelboor het midden uit de cupcake en vul deze met de ganache, zet de cupcakes daarna in de koelkast

Botercrème

  • Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Klop ondertussen de roomboter wit en zalvig, voeg daarna de poedersuiker toe en klop nog even door
  • Giet dan de gesmolten chocolade bij de roomboter en klop tot alles goed is gemengd, vul dan de spuitzak met gekarteld mondje met de botercrème en spuit mooie toeven/rozetten op de cupcakes
  • Versier de cupcakes daarna met de chocolade decoratie
triple chocolate cupcakes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating