Swiss meringue botercrème, ik gebruik deze steeds vaker. Veel lekkerder en iets lichter dan de botercrème op basis van alleen roomboter en poedersuiker. In deze versie zitten namelijk eiwitten die au bain marie verhit zijn met suiker die je daarna opklopt en dan de boter in stukjes toevoegt. Easy peezy en echt veel lekkerder!
Met dit recept kan je zeker 6 tot 8 cupcakes voorzien van een ruime toef botercrème.
Swiss Meringue Botercrème
Een romige botercrème op basis van eiwitten en roomboter
Afdrukken
Pin
RatePorties: 1 portie
Dit heb je nodig:
- 85 gram eiwit
- 165 gram kristalsuiker
- 250 gram roomboter op kamertemperatuur
- 2 theelepel vanille-essence
- Wat Citroensap
Zo maak je het:
- Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom en maak een garde vetvrij met wat citroensap en keukenpapier
- Zet een pannetje met water op het vuur en klop de eiwitten samen met de suiker au bain marie luchtig tot het een temperatuur heeft rond de 73 graden Celsius
- Klop de eiwitten, het liefst met een standmixer, tot een luchtig en afgekoeld meringue
- Snijd de boter in blokjes en voeg blokje voor blokje toe tot alles goed is opgenomen
- Voeg als laatste de vanille-essence toe en klop tot een egale crème
No Comments