Oké, ik ben altijd aan het nadenken hoe ik mijn gerechten het beste kan noemen, iets met goede vindbaarheid op google. De benaming stoofpeer flapjes vind ik niet helemaal lekker uit de mond komen, maar het omschrijft wel wat het is. Lekkere krokante plakjes bladerdeeg met stoofpeertjes en victoriabeslag, maar uiteraard moet ik het weer luxe maken en krijg je er ook lekkere slagroom bij. En om eerlijk te zijn, deze stoofpeer flapjes zijn uiteraard heel erg geschikt om te serveren als luxe dessert bij het kerstdiner!
Dit heb je nodig:
- 1 grote plak vers bladerdeeg
- 1 ei
- 30 gram suiker
- 30 gram amandelschaafsel
Vulling
- Stoofpeertjes gaar
- 250 milliliter slagroom
- 125 gram mascarpone
- 2 eetlepels suiker
Verder
- Uitsteek ring 7 cm
- Poedersuiker & kaneel
- Spuitzak met gekarteld spuitmondje
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor zoals staat beschreven op de verpakking van het bladerdeeg, bekleed de bakplaat met bakpapier
- Steek 12 rondjes uit het bladerdeeg, besprenkel 6 plakjes met wat water en leg hier de overige 6 op, dus 2 rondjes op elkaar
- Scheid je ei en gebruik het eiwit, doe deze samen met de suiker en amandelschaafsel in een kommetje en roer met een vork los
- Doe een beetje van dit victoriabeslag op het bladerdeeg en bak de flapjes in circa 20-25 minuten gaar, laat daarna helemaal afkoelen
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room, snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes
- Snijd de flapjes door de midden en spuit op de bodems een lekkere laag slagroom, top deze af met de stukjes stoofpeer en dek af met de bovenkant
- Maak een mengsel van poedersuiker en wat kaneel en zeef dit boven de flapjes
No Comments