Verwarm de oven voor zoals staat beschreven op de verpakking van het bladerdeeg, bekleed de bakplaat met bakpapier
Steek 12 rondjes uit het bladerdeeg, besprenkel 6 plakjes met wat water en leg hier de overige 6 op, dus 2 rondjes op elkaar
Scheid je ei en gebruik het eiwit, doe deze samen met de suiker en amandelschaafsel in een kommetje en roer met een vork los
Doe een beetje van dit victoriabeslag op het bladerdeeg en bak de flapjes in circa 20-25 minuten gaar, laat daarna helemaal afkoelen
Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room, snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes
Snijd de flapjes door de midden en spuit op de bodems een lekkere laag slagroom, top deze af met de stukjes stoofpeer en dek af met de bovenkant
Maak een mengsel van poedersuiker en wat kaneel en zeef dit boven de flapjes
Notities
De stoofpeertjes kunnen een beetje wegvallen met het victoriabeslag als topping. Mocht je meer stoofpeertjessmaak willen, gebruik wat van je stoofpeersap, verdik deze met wat maizena en drizzle dit over je stoofpeertjes en slagroom!