Soezen kransjes met kersen

Na een heerlijke vakantie in het zuiden van Duitsland kom ik altijd terug met smakelijke ideeën voor Doortjes Keuken. De bakkerijtjes daar zijn gevuld met de lekkerste zoete broodjes en taartjes, dus inspiratie genoeg. Zo ook voor deze soezen kransjes met kersen! Ik heb daar een super lekkere ‘windbeutel mit Sahne und Kirsch’ gegeten, dus dan is het heel logisch dat die ook hier in Doortjes Keuken gemaakt moesten worden.

Soezen kransjes met kersen

Het resultaat is voortreffelijk! Een heerlijke knapperige soes met de friszoete vulling van kers en uiteraard de romige slagroom. Deze soezenkransjes met kersen zijn de perfecte gebakjes om uit te delen en laten je visite lekker smikkelen. Het recept is voor voldoende beslag, ik vind dit persoonlijk heel fijn voor als een soes toch niet zo uitvalt als je zou willen, dan heb je in ieder geval nog genoeg over! En lege soezen kan je ook heel goed invriezen.

Soezen kransjes met kersen
Soezen kransjes met kersen

Soezen kransjes met kersen

Overheerlijke knapperige soezen, om je vingers bij af te likken!
No ratings yet
Print Pin Rate
Servings: 12 kransjes

Dit heb je nodig:

Soezendeeg

  • 100 gram roomboter
  • 100 milliliter water
  • 100 milliliter melk
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 3-4 eieren

Vulling

  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker
  • Vlaaivulling kers

Verder

  • Spuitzakken met gekarteld spuitmondje
  • Bakspray

Zo maak je het:

Soezendeeg

  • Zet van te voren alle ingrediënten voor de soezen klaar
  • Smelt in een steelpannetje de roomboter en voeg dan water en melk toe en breng deze aan de kook
  • Haal de pan van het vuur en doe bloem, suiker en zout in de pan en spatel dit door de natte ingrediënten
  • Zet dit vervolgens wederop op middelhoog vuur en laat het deeg voor circa 5 minuten garen, blijf langzaam door de pan spatelen
  • Stort het deeg in een kom en laat even afkoelen, spatel dan ei voor ei door het beslag. Voeg pas de volgende ei toe wanneer de vorige goed is opgenomen
  • Test na 3 eieren of het beslag goed genoeg is, dit doe je door het beslag van de spatel af te laten vallen, als dit als een trage dikke druppel van de spatel valt, is het goed
  • Zo niet? Klop het 4e eitje los en voeg beetje bij beetje toe tot het beslag wel goed is
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 210 ℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Vul de spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit kransjes van het soezenbeslag van ongeveer 6 tot 7 cm diameter met voldoende tussenruimte
  • Spray de soesjes in met beetje bakspray en bak de soezen gaar in circa 20 tot 25 minuten, laat ze daarna afkoelen met de ovendeur op een kiertje
  • Laat de soezen helemaal afkoelen en snijd ze daarna horizontaal door de midden

Vulling

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een luchtig en stevig room, vul de spuitzak hiermee
  • Vul de soezen met de slagroom en verdeel daarna de overheerlijke kersenvulling hierover
  • Dek af met deksel en garneer de soezen met poedersuiker
Soezen kransjes met kersen
Soezen kransjes met kersen
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating