Smeuïge kruidcake

Het was even uitzoeken en proberen, maar hier is die dan: het recept voor de perfecte smeuïge kruidcake! Deze smeuïge kruidcake of kruidkoek is precies zo’n klassieker: eenvoudig te maken, vol diepe smaken en perfect bij een kop dampende thee of koffie. Of je ‘m nu bakt voor een herfstige middag of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers – dit is het recept dat je keer op keer zult blijven maken. Hier is het in ieder geval een blijvertje.

Smeuïge kruidcake

In deze kruidcake gaat karnemelk, dit zorgt in combinatie met vooral de baking soda voor de luchtigheid en textuur. Je proeft verder niks van de karnemelk dus ik raad je echt aan om karnemelk te gebruiken!

Smeuïge kruidcake
Smeuïge kruidcake

Smeuïge kruidcake

Heerlijk kruidig, heerlijk smeuïg en vol van smaak
No ratings yet
Print Pin Rate
Servings: 12 plakjes

Dit heb je nodig:

  • 300 gram patentbloem
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram stroop
  • 2 eieren
  • 150 milliliter zonnebloemolie
  • 150 milliliter karnemelk
  • 150 milliliter ongeklopte slagroom
  • 85 gram rozijnen

Verder

  • Cakevorm 25 cm

Zo maak je het:

  • Doe de rozijnen in een bakje met lauw water en laat deze voor een uurtje wellen
  • Verwarm de oven voor op 165℃ en bekleed de cakevorm met bakpapier
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar
  • Meng in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar
  • Doe beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte en klop met een garde dit door elkaar heen
  • Giet de rozijnen af en spatel deze door het beslag, stort daarna het beslag in de cakevorm en zet de cake voor circa 50 tot 60 minuten in de oven
  • Test daarna of de cake gaar is met een satéprikker, de prikker mag lichtvochtig uit de cake komen
  • Laat de cake heel even staan en haal de cake daarna voorzichtig uit zijn vorm en laat dan helemaal afkoelen
  • Bewaar de cake in een luchtdichte trommel

Notities

Deze kruidcake is een dag na het bakken nog veel lekkerder!
Smeuïge kruidcake
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating