Ga terug
+ servings
Smeuïge kruidcake

Smeuïge kruidcake

Heerlijk kruidig, heerlijk smeuïg en vol van smaak
No ratings yet
Print Pin
Servings: 12 plakjes

Dit heb je nodig:

  • 300 gram patentbloem
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram stroop
  • 2 eieren
  • 150 milliliter zonnebloemolie
  • 150 milliliter karnemelk
  • 150 milliliter ongeklopte slagroom
  • 85 gram rozijnen

Verder

  • Cakevorm 25 cm

Zo maak je het:

  • Doe de rozijnen in een bakje met lauw water en laat deze voor een uurtje wellen
  • Verwarm de oven voor op 165℃ en bekleed de cakevorm met bakpapier
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar
  • Meng in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar
  • Doe beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte en klop met een garde dit door elkaar heen
  • Giet de rozijnen af en spatel deze door het beslag, stort daarna het beslag in de cakevorm en zet de cake voor circa 50 tot 60 minuten in de oven
  • Test daarna of de cake gaar is met een satéprikker, de prikker mag lichtvochtig uit de cake komen
  • Laat de cake heel even staan en haal de cake daarna voorzichtig uit zijn vorm en laat dan helemaal afkoelen
  • Bewaar de cake in een luchtdichte trommel

Notities

Deze kruidcake is een dag na het bakken nog veel lekkerder!