Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Smeuïge kruidcake
Heerlijk kruidig, heerlijk smeuïg en vol van smaak
No ratings yet
Print
Pin
Servings:
12
plakjes
Dit heb je nodig:
300
gram
patentbloem
250
gram
bruine basterdsuiker
2
eetlepels
koekkruiden
1
theelepel
baking soda
1
theelepel
bakpoeder
50
gram
stroop
2
eieren
150
milliliter
zonnebloemolie
150
milliliter
karnemelk
150
milliliter
ongeklopte slagroom
85
gram
rozijnen
Verder
Cakevorm 25 cm
Zo maak je het:
Doe de rozijnen in een bakje met lauw water en laat deze voor een uurtje wellen
Verwarm de oven voor op 165℃ en bekleed de cakevorm met bakpapier
Meng alle droge ingrediënten door elkaar
Meng in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar
Doe beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte en klop met een garde dit door elkaar heen
Giet de rozijnen af en spatel deze door het beslag, stort daarna het beslag in de cakevorm en zet de cake voor circa 50 tot 60 minuten in de oven
Test daarna of de cake gaar is met een satéprikker, de prikker mag lichtvochtig uit de cake komen
Laat de cake heel even staan en haal de cake daarna voorzichtig uit zijn vorm en laat dan helemaal afkoelen
Bewaar de cake in een luchtdichte trommel
Notities
Deze kruidcake is een dag na het bakken nog veel lekkerder!