Ik ben echt onwijs fan van hangop geworden en ik vind het dus heel erg leuk om allerlei variaties te bedenken. Voor dit toetje werd ik geïnspireerd door het overheerlijke Splitijsje en heb ik dit sinaasappel hangop toetje gemaakt! Dit toetje is echt het ultieme toetje voor de zomer! Heerlijk fris, zoet, crunchy met een zuurtje. Lekker met sinaasappel curd, meringue en overheerlijke gesuikerde amandelschaafsel.

De porties zijn, zoals ik hem heb gemaakt, best veel. Je kunt ervoor kiezen om maar 1 laagje van alles te doen in een glaasje. Dan heb je uiteraard meer porties! En dat is met dit toetje helemaal geen straf.
Tip: bewaar de eiwitten die je over hebt van de sinaasappel curd! Hiermee kan je de meringue maken. Je kunt uiteraard ook kant en klare meringue maken.



Dit heb je nodig:
- 1 portie sinaasappel curd
- 2 liter volle yoghurt
- 250 milliliter slagroom
- 3 eetlepels suiker
Meringue
- 2 eiwitten
- 75 gram kristalsuiker
- 50 gram poedersuiker
Victoriabeslag
- 1 eiwit
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram amandelschaafsel
Verder
- 6 dessertglazen
- Spuitzak
- Citroensap
- Vergiet + theedoek
- 2 sinaasappels in kleine stukjes
Zo maak je het:
Hangop
- Bereid de avond van te voren de hangop: leg de vergiet op een kom waarin de yoghurt kan uitlekken en leg een schone theedoek in die vergiet
- Giet de yoghurt hier vervolgens in, dek af met plastic folie en zet in de koelkast
Meringue
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 100℃
- Maak de kom en garde vetvrij met wat citroensap en keukenpapier en doe de eiwitten in de kom
- Klop de eiwitten op en giet daarna straalsgewijs de suiker erbij
- Stop met mixen wanneer er mooie stevige witte pieken zijn gevormd en doe de poedersuiker bij het schuim en spatel deze door
- Vul een spuitzak met glad spuitmondje met dit schuim en spuit deze op in rijen, zet deze in de oven voor circa 60 minuten om te drogen en haal uit de oven, laat afkoelen en breek in kleine stukjes
Hangop
- Klop de slagroom samen met de suiker op tot een luchtig en stevig room
- Haal de hangop uit de koelkast en stort de yoghurt in een kom, doe hier de slagroom bij en mix dit even kort door elkaar met de mixer, zet de hangop weer even terug in de koelkast
Victoriabeslag
- Verwarm de oven voor op 160℃
- Pak 1 eiwit en klop deze met de vork los, voeg dan de suiker en amandelschaafsel toe
- Stort dit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak dit voor circa 20 minuten goudbruin in de oven, roer af en toe even door en laat daarna afkoelen
- Breek het daarna in kleine stukjes
Dessertglaasjes vullen
- Vul een spuitzak met hangop; begin met een laagje hangop, daarop 1 a 2 eetlepels sinaasappelcurd, wat meringue, daarop laagje hangop, curd, stukjes sinaasappel, meringue en eindig met victoriabeslag
- Bewaar de toetjes in de koelkast
Notities

No Comments