Red velvet bonbons

Lang leve de liefde! En dat kan je doen met deze prachtige, heerlijke red velvet bonbons. Zacht van smaak, smeuïg door de roomkaas en lekker knapperig door de chocolade. Alles wat je wilt in twee happen.

Red velvet bonbons

Eigenlijk heb ik sinds vorig jaar pas echt baksels voor Valentijnsdag gemaakt, dat komt omdat wij thuis het niet vieren. Maar ik moet zeggen dat ik het maken van Valentijnsbaksels wel heel leuk vind. Misschien komt het door die mooie intense rode kleuren of die intens schattige sprinkels. Hoe dan ook, of je het viert of niet, deze red velvet bonbons zijn heerlijk!

Red velvet bonbons
Red velvet bonbons

Red velvet bonbons

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 35 stuks

Dit heb je nodig:

Cake

  • 150 gram bloem
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 150 milliliter karnemelk
  • eieren circa 75 gram
  • 3 gram baking soda
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel rode vloeistof
  • 1 zakje vanillesuiker
  • gram zout

Vulling en topping

  • 200 gram monchou
  • 400 gram witte chocolade
  • 100 gram ruby chocolade
  • Sprinkels

Zo maak je het:

Cake

  • Verhit de oven voor op 170℃ en bekleed een cakeblik of brownievorm met bakpapier
  • Klop de roomboter samen met de suiker en vanillesuiker zacht
  • Voeg dan de eieren toe en klop tot een homogene massa, pak 2 eetlepels van dit mengsel en doe dit in een apart bakje
  • Doe de kleurstof in dit bakje en doe daar een eetlepel karnemelk bij, roer goed
  • Meng bloem, zout en cacao in een kom en doe dit bij het ei-botermengsel, mix het en en voeg ondertussen voorzichtig de karnemelk toe
  • Doe als laatste het bakje met het kleurstofmengsel bij het beslag en mix tot alles mooi rood is geworden
  • Giet het beslag in je bakvorm en bak de cake in circa 40 minuten gaar
  • Haal uit de bakvorm en laat helemaal afkoelen

Verder

  • Doe de cake in een kom en doe de monchou hierbij, klop dan met een mixer tot alles goed gemengd is
  • Bekleed een plaat of bord met bakpapier en rol dan bonbons van je cakemix, probeer ze even groot te maken
  • Zet de cakebolletjes voor minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven en goed koud te worden
  • Smelt de witte chocolade au bain marie en haal dan een voor een de bolletjes door de chocolade en laat ze uitlekken op een rooster of leg ze op bakpapier
  • Herhaal de stap hierboven totdat alle cakebolletjes door de chocolade zijn gehaald
  • Smelt dan de ruby chocolade au bain marie en maak met deze mooie streepjes over je bonbons en versier dan direct met de sprinkels
  • Zet de bonbons vervolgens terug in de koelkast om op te stijven

Notities

  • Bewaar de bonbons in de koelkast
  • Je kunt ook je cakebolletjes door de ruby chocolade heen halen
red velvet bonbons
Red velvet bonbons
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating