Ga terug
+ servings
Red velvet bonbons

Red velvet bonbons

No ratings yet
Print Pin
Servings: 35 stuks

Dit heb je nodig:

Cake

  • 150 gram bloem
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 150 milliliter karnemelk
  • eieren circa 75 gram
  • 3 gram baking soda
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel rode vloeistof
  • 1 zakje vanillesuiker
  • gram zout

Vulling en topping

  • 200 gram monchou
  • 400 gram witte chocolade
  • 100 gram ruby chocolade
  • Sprinkels

Zo maak je het:

Cake

  • Verhit de oven voor op 170℃ en bekleed een cakeblik of brownievorm met bakpapier
  • Klop de roomboter samen met de suiker en vanillesuiker zacht
  • Voeg dan de eieren toe en klop tot een homogene massa, pak 2 eetlepels van dit mengsel en doe dit in een apart bakje
  • Doe de kleurstof in dit bakje en doe daar een eetlepel karnemelk bij, roer goed
  • Meng bloem, baking soda, zout en cacao in een kom en doe dit bij het ei-botermengsel, mix het en en voeg ondertussen voorzichtig de karnemelk toe
  • Doe als laatste het bakje met het kleurstofmengsel bij het beslag en mix tot alles mooi rood is geworden
  • Giet het beslag in je bakvorm en bak de cake in circa 40 minuten gaar
  • Haal uit de bakvorm en laat helemaal afkoelen

Verder

  • Doe de cake in een kom en doe de monchou hierbij, klop dan met een mixer tot alles goed gemengd is
  • Bekleed een plaat of bord met bakpapier en rol dan bonbons van je cakemix, probeer ze even groot te maken
  • Zet de cakebolletjes voor minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven en goed koud te worden
  • Smelt de witte chocolade au bain marie en haal dan een voor een de bolletjes door de chocolade en laat ze uitlekken op een rooster of leg ze op bakpapier
  • Herhaal de stap hierboven totdat alle cakebolletjes door de chocolade zijn gehaald
  • Smelt dan de ruby chocolade au bain marie en maak met deze mooie streepjes over je bonbons en versier dan direct met de sprinkels
  • Zet de bonbons vervolgens terug in de koelkast om op te stijven

Notities

  • Bewaar de bonbons in de koelkast
  • Je kunt ook je cakebolletjes door de ruby chocolade heen halen