Ik heb weer een top recept voor jullie, namelijk deze pulled pork sliders! Op en top Amerikaans met ook heerlijke coleslaw er op. Zitten jullie ook al zo te watertanden bij deze foto’s?

Maar wat zijn sliders precies? Eigenlijk zijn dit kleine hamburgerbroodjes die gemakkelijk de mond in gaan (sliden). Echter hier vind je die kleine hamburgerbroodjes alleen wanneer het gourmetseizoen er is, dus ik heb gewoon witte bolletjes gebruikt en ze net even iets lekkerder gemaakt.


Pulled pork sliders
Dit heb je nodig:
- 500 gram pulled pork
- 6 witte zachte bolletjes
- 50 gram roomboter
- 2 theelepels worcestersaus
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- Zeezout
- Sesamzaadjes of maanzaad
Coleslaw
- 150 gram gesneden koolmix bij de AH te verkrijgen
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels dijonmosterd
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel uienpoeder
- Wat zout
Verder
- Barbequesaus
- Schijfjes augurk
- 6 plakjes cheddar
Zo maak je het:
Coleslaw
- Bereid als eerste de coleslaw, deze is het lekkerste als deze een aantal uur smaak kan ontwikkelen
- Roer alle ingrediënten (behalve de kool) door elkaar en meng deze door de gesneden kool, zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur intrekken
Sliders
- Verwarm de oven voor op 180℃ en snijd de bolletjes door de midden, doe de onderkant in een ovenschaal
- Doe de pulled pork op deze broodjes en doe hierop de barbequesaus en de plakjes cheddar, dek af met de bovenkant
- Smelt ondertussen de roomboter en doe wanneer deze gesmolten is de knoflook- en uienpoeder, worcestersaus en zout erbij, roer goed en besmeer de bovenkant hiermee, bestrooi dan met wat sesamzaadjes en/of maanzaad
- Dek af met aluminiumfolie en zet voor 10 minuten in de oven, haal daarna de aluminiumfolie er af en zet dan nog voor 5 minuten in de oven
- Haal de sliders uit de oven, haal voorzichtig de bovenkant van de bolletjes er af en garneer de sliders met de coleslaw en plakjes augurk

No Comments