Pulled pork sliders

Ik heb weer een top recept voor jullie, namelijk deze pulled pork sliders! Op en top Amerikaans met ook heerlijke coleslaw er op. Zitten jullie ook al zo te watertanden bij deze foto’s?

Pulled pork sliders

Maar wat zijn sliders precies? Eigenlijk zijn dit kleine hamburgerbroodjes die gemakkelijk de mond in gaan (sliden). Echter hier vind je die kleine hamburgerbroodjes alleen wanneer het gourmetseizoen er is, dus ik heb gewoon witte bolletjes gebruikt en ze net even iets lekkerder gemaakt.

Pulled pork sliders
Pulled pork sliders

Pulled pork sliders

Het recept voor 6 heerlijke broodjes met pulled pork
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 6 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 500 gram pulled pork
  • 6 witte zachte bolletjes
  • 50 gram roomboter
  • 2 theelepels worcestersaus
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • Zeezout
  • Sesamzaadjes of maanzaad

Coleslaw

  • 150 gram gesneden koolmix bij de AH te verkrijgen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Wat zout

Verder

  • Barbequesaus
  • Schijfjes augurk
  • 6 plakjes cheddar

Zo maak je het:

Coleslaw

  • Bereid als eerste de coleslaw, deze is het lekkerste als deze een aantal uur smaak kan ontwikkelen
  • Roer alle ingrediënten (behalve de kool) door elkaar en meng deze door de gesneden kool, zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur intrekken

Sliders

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en snijd de bolletjes door de midden, doe de onderkant in een ovenschaal
  • Doe de pulled pork op deze broodjes en doe hierop de barbequesaus en de plakjes cheddar, dek af met de bovenkant
  • Smelt ondertussen de roomboter en doe wanneer deze gesmolten is de knoflook- en uienpoeder, worcestersaus en zout erbij, roer goed en besmeer de bovenkant hiermee, bestrooi dan met wat sesamzaadjes en/of maanzaad
  • Dek af met aluminiumfolie en zet voor 10 minuten in de oven, haal daarna de aluminiumfolie er af en zet dan nog voor 5 minuten in de oven
  • Haal de sliders uit de oven, haal voorzichtig de bovenkant van de bolletjes er af en garneer de sliders met de coleslaw en plakjes augurk
Pulled pork sliders
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating