Ga terug
+ broodjes
Pulled pork sliders

Pulled pork sliders

Het recept voor 6 heerlijke broodjes met pulled pork
No ratings yet
Print Pin
Servings: 6 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 500 gram pulled pork
  • 6 witte zachte bolletjes
  • 50 gram roomboter
  • 2 theelepels worcestersaus
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • Zeezout
  • Sesamzaadjes of maanzaad

Coleslaw

  • 150 gram gesneden koolmix bij de AH te verkrijgen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Wat zout

Verder

  • Barbequesaus
  • Schijfjes augurk
  • 6 plakjes cheddar

Zo maak je het:

Coleslaw

  • Bereid als eerste de coleslaw, deze is het lekkerste als deze een aantal uur smaak kan ontwikkelen
  • Roer alle ingrediënten (behalve de kool) door elkaar en meng deze door de gesneden kool, zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur intrekken

Sliders

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en snijd de bolletjes door de midden, doe de onderkant in een ovenschaal
  • Doe de pulled pork op deze broodjes en doe hierop de barbequesaus en de plakjes cheddar, dek af met de bovenkant
  • Smelt ondertussen de roomboter en doe wanneer deze gesmolten is de knoflook- en uienpoeder, worcestersaus en zout erbij, roer goed en besmeer de bovenkant hiermee, bestrooi dan met wat sesamzaadjes en/of maanzaad
  • Dek af met aluminiumfolie en zet voor 10 minuten in de oven, haal daarna de aluminiumfolie er af en zet dan nog voor 5 minuten in de oven
  • Haal de sliders uit de oven, haal voorzichtig de bovenkant van de bolletjes er af en garneer de sliders met de coleslaw en plakjes augurk