Op zoek naar een lekker borrelrecept of lunchrecept? Zoek niet verder en maak deze overheerlijke pulled chicken quesadilla’s! Helemaal niet moeilijk om te maken, je hebt ze binnen een half uurtje klaar en ze zijn zo lekker dat je je vingers er bij op eet. Knapperige tortillawraps gevuld met pulled chicken, BBQ saus en natuurlijk met loads of kaas. Heb je al honger gekregen? Trouwens nog een leuk weetje: quesadilla betekend letterlijk ‘kaasdingetje’, ik vind dat dus heel schattig haha!
Pulled chicken quesadilla’s
Dit heb je nodig:
- 4 medium tortillawraps
- 2 kipfilets
- 1 bouillonblokje kip
- 1 puntpaprika rood
- 3 stengels lente ui groene gedeelte
- Barbequesaus
- 4 plakjes cheddarkaas
- Geraspte jonge kaas
Zo maak je het:
- Leg de kipfilets in een pannetje en vul deze met water en voeg het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat voor circa 15 minuten koken tot de kip gaar is
- Haal de kip uit het water en laat even afkoelen, pluk de kip daarna met 2 vorken tot draden en doe deze in een kom, roer vervolgens lekker veel barbequesaus door de kip tot alles
- Snijd de cheddarplakjes in 4'en, je hebt dan 16 stukjes
- Pak 1 wrap en verdeel 8 stukjes cheddar hierop en leg hier ongeveer de helft van de pulled chicken op
- Snijd de paprika in plakjes en snijd het groene gedeelte van de lente ui in ringen en verdeel dit over de kip, doe er eventueel nog wat extra BBQ saus op en bestrooi daarna met de geraspte kaas, dek af met een tortillawrap
- Verhit wat olijfolie in de pan en leg hier voorzichtig de quesadilla in en bak totdat de onderkant mooi bruin kleurt, draai de tortilla voorzichtig om en bak tot de andere kant ook mooi knapperig en bruin is en de kaas is gesmolten
- Maak de 2e quesadilla zoals hier boven staat beschreven wanneer de eerste in de pan ligt
- Snijd de quesadilla in 4 kwarten en geniet!
Notities
- in de oven op 180 graden
- of je belegt de helft van de wrap en vouwt ‘m dicht (net als een pizza calzone), dit draait net wat makkelijker in de pan
No Comments