Wat is nu feestelijker dan een pavlovakrans? Nou, ik kan mij dit niet echt bedenken. Deze pavlovakrans met mango en passievrucht curd is nu echt een topper, want het ziet er prachtig uit en is echt super lekker!
Deze pavlovakrans heb ik gemaakt nadat ik nog heel veel eiwitten over had van het maken van deze overheerlijke passievrucht curd. Zonde om weg te gooien, vooral als je er zoiets lekkers van kunt maken! Beleg de krans met lekker veel van deze curd, verse mangoblokjes en voor de garnering frisse verse munt. Hiermee krijg je sowieso het voorjaar in je bol (en buik)!
Pavlovakrans met mango en passievrucht curd
Dit heb je nodig:
Pavlova
- 4 eiwitten
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram poedersuiker
- 1 theelepel maizena
Vulling & topping
- 300 milliliter slagroom
- 150 gram mascarpone
- 3 eetlepels suiker
- Passievrucht curd
- 0,5 verse mango
- Verse munt
Verder
- Spuitzak met gekarteld spuitmondje
- Spuitzak met glad spuitmondje
Zo maak je het:
Pavlovakrans
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hier een cirkel op van circa 20 cm diameter, verwarm de oven voor op 120 °C (boven- en onderwarmte)
- Maak de kom en garde vetvrij met wat citroensap en klop de eiwitten op, doe de kristalsuiker straalgewijs bij de eiwitten en klop alles tot er stevige witte pieken ontstaan
- Spatel de maizena en poedersuiker door de opgeklopte eiwitten en doe deze in een spuitzak met glad spuitmondje
- Spuit de krans op en maak dan met de bolle kant van een lepel een geultje, hierin kan je straks de vulling stoppen
- Bak de krans in circa 90 tot 120 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen
Vulling
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room, vul de spuitzak met gekarteld spuitmondje met de slagroom
- Smeer in de gemaakte geul een lekkere laag passievrucht curd en vul daarna op met de slagroom
- Versier de krans met de passievrucht curd en blokjes verse mango, maak de krans af met blaadjes verse munt
- Bewaar de krans lucht dicht in de koelkast
No Comments