Ja, ik word echt heel blij van deze paas cakesicles! Dit is zoiets leuks om te maken en vooral om te eten. Het is feestelijk, het smaakt lekker en ook nog eens een leuke bezigheid om samen met je kinderen te doen. De basis is vrij simpel, maar je kan door middel van smaak(aroma’s) er echt is bijzonders van maken. Voor deze cakesicles maak ik gebruik van candymelts als “chocolade”. Ze smelten snel en je krijgt hierbij zonder tempereren de KNAK!
Qua smaak past citroen uiteraard perfect bij deze cake ijsjes, rasp dan een biologische citroen door het cake beslag voor het bakken of maak de cake ijsjes nadien op smaak met fruitige aroma’s!
Paas cakesicles
Dit heb je nodig:
- 400 gram zelfgebakken cake is ongeveer 1/2e cake
- 150 gram monchou
- 400 gram witte candymelts
- Kleurstof groen en lila op olie basis
- Siliconen ijsjesvorm + houten stokjes
- Eventueel smaakmakers zoals citroenaroma (of citroenrasp) of aardbeienaroma
- Paas sprinkles
Zo maak je het:
- Snijd de randjes van de cake en verkruimel het binnenste van de cake (dit kan heel goed in de keukenmachine verkruimeld worden)
- Voeg de monchou met eventueel smaakmaker toe en kneed dit tot een samenhangende massa
- Vul de siliconen ijsjes vorm met de cake en prik hier de ijsstokjes in, laat voor minimaal 30 minuten koud worden in de vriezer
- Smelt 300 gram candymelts zoals staat beschreven op de verpakking en giet deze in een smal hoog glas en maak deze groen
- Haal voorzichtig de cake ijsjes uit zijn vorm en dip deze in de chocolade, laat even uitlekken en leg vervolgens op een bakpapier om op te stijven, leg daarna in de koelkast
- Smelt de overige 100 gram en maak deze lila/roze en versier met behulp van een pipetje of theelepeltje de ijsjes met deze kleur of dip de bovenkant in de chocolade. Versier dan direct met de sprinkels, aangezien de chocolade zeer snel stolt
- Bewaar de cakesicles in de koelkast
No Comments