Oude kaas pesto broodjes

Jullie weten vast allemaal wel dat ik eens in de aantal maanden een goed gevulde foodybox krijg met allemaal nieuwe producten om ze uit te proberen. Zo zat in de foodybox kerst deze heerlijke Old Amsterdam Kaasspread pesto en toen wist ik al dat ik hiermee lekkere broodjes kon gaan maken. Deze Old Amsterdam kaasspread, verrijkt met een pesto van verse basilicum, pijnboompitjes, knoflook en een vleugje olie, maakt van elke borrel een smakelijk feest. Zo heb ik besloten om met deze kaasspread deze oude kaas pesto broodjes te maken. De broodjes zijn lekker hartig, lekker cheesy en heel lekker om op tafel te zetten!

Oude kaas pesto broodjes
Oude kaas pesto broodjes

Oude kaas pesto broodjes

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 6 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 1 vel vers bladerdeeg
  • 1 kuipje Old Amsterdam Kaasspread pesto
  • 6 plakjes ham
  • Geraspte pittige kaas van Old Amsterdam
  • 1 losgeklopt eitje

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor wat op de verpakking beschreven staat
  • Haal het bladerdeeg 5 minuten van te voren uit de koelkast, rol daarna uit en snijd het plak 1 keer verticaal precies door de midden
  • Besmeer 1 helft van het bladerdeeg met de kaasspread, bestrooi naar wens met nog extra kaas en verdeel dan de plakken ham erover heen
  • Leg de andere helft van het bladerdeeg hier precies bovenop en snijd dan ze dan in 6 gelijkmatige stroken
  • Twist elke strook totdat je de vorm krijgt van een kaasstengel en rol ze dan op en leg ze op de bakplaat met bakpapier, besmeer met wat losgeklopt ei en bestrooi nog extra met kaas
  • Doe de broodjes in de oven en bak ze in circa 20 tot 25 minuten gaar
Oude kaas pesto broodjes

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating