Nutella chocolade botercrème, klinkt dit niet als een van de beste dingen? Deze botercrème is heerlijk als vulling, te gebruiken om een taartje af te smeren en voor een heerlijke romige toef. Voeg naar smaak meer nutella toe mocht je de smaak nog intenser willen.
Nutella chocolade botercrème
Een heerlijke romige en rijke botercrème met chocolade en nutella
Afdrukken
Pin
RatePorties: 500 gram
Dit heb je nodig:
- 300 gram ongezouten roomboter kamertemperatuur
- 150 gram pure chocolade
- 50 gram poedersuiker
- 8 eetlepels nutella
- 1 eetlepel cacao
Zo maak je het:
- Klop de roomboter luchtig tot deze een witte gloed heeft, voeg dan de poedersuiker toe en klop tot het goed
- Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en laat afkoelen tot deze niet meer warm aanvoelt en giet deze al kloppend door de boter
- Voeg als laatste de nutella en cacao toe en klop tot alles goed gemengd is
- Zet de botercrème nog even in de koelkast zodat deze net even iets steviger is om te gebruiken
Notities
Deze hoeveelheid is genoeg voor het vullen, afsmeren en versieren voor een 1-laags taartje
No Comments