Mokka karamel slofjes

De ‘R’ zit weer in de maand, dus dat betekend dat we weer naar de herfst gaan. In de zomer vind ik het bakken met fruit geweldig. In de herfst heb ik toch echt meer zin in de warmere smaken. Denk hierbij aan, natuurlijk appel en kaneel, maar ook chocolade, hazelnoot en mokka. Zo zijn deze mokka karamel slofjes echt perfect voor de donkere avonden. Een lekkere sloffen bodem met spijs, mokka slagroom en karamelsaus. Mjammie!

MOKKA KARAMEL SLOFJES 

Voor 10 gebakjes

Ingrediënten:
Sloffendeeg
– 250 gram bloem
– 2 tl bakpoeder
– 180 gram roomboter
– 100 gram kristalsuiker
– 80 gram bruine suiker
– 1 eidooier
– 2 tl citroenrasp
– 3 gram zout

Vulling
– 175 gram spijs
– 1 klein ei
– Wat citroenrasp

Topping
– 300 ml slagroom
– 150 gram mascarpone
– 1 zakje klopfix
– 3 el suiker
– Mokka (o.a. hier te koop
– 100 gram pure chocolade
– Mokkaboontjes
Gezouten karamelsaus

+ ronde bakringen 7 cm diameter, spuitzak met glad spuitmondje

Mokka karamel slofjes

Bereiding:

  1. Bodem: Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
  2. Bereid ondertussen de karamelsaus, recept vind je hier
  3. Spijs: Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier
  5. Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
  6. Druk met de vorm rondjes uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plakjes deeg in de ronde bakvormen
  7. Verdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rad af
  8. Bak de slofjes af in 25 minuten
  9. Haal zodra uit de oven de ringen er direct af en laat de slofjes helemaal afkoelen
  10. Slagroom: doe de slagroom, mascarpone, suiker en klopfix in een kom en klop tot een stevig en luchtig room, voeg als laatste wat mokka toe, doe dit druppel voor druppel en proef ondertussen of je de smaak goed genoeg vind
  11. Vul de spuitzak met slagroom en spuit een dijkje met slagroom rondom de slofjes en vul deze met karamelsaus
  12. Smelt de chocolade au bain marie en versier de slofjes hiermee
  13. Maak de mokka karamel slofjes helemaal af met een mokka boontje!

Eet smakelijk!

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

  • Ingrid
    20 december 2020 at 16:15

    Vraag , hebben jullie ook mocca caramel dessertsaus ??

    Reply

Leave a Reply