Tijd om een oud recept een heerlijke opfrisser te geven, aangezien deze al 8 jaar op de blog staat en in de tussentijd wat dingetjes zijn veranderd! Ik maakte voor Vera haar kerstdiner deze lekkere kerstboom brownies, dus gelijk maar op de foto gezet. Deze brownies zijn, naast dat ze er super leuk uit zien, ook nog eens heerlijk en ook niet zo moeilijk om te maken.
Ik heb nu zoute stokjes gebruikt als boomstammetje, oorspronkelijk waren dit mini candy canes, maar deze kon ik helaas nergens vinden. Dus als je ze vind, doe ze lekker met candy canes, dat maakt het nog een grotere traktatie en al helemaal meer kerst!
Dit heb je nodig:
Brownies
- 230 gram roomboter
- 175 gram pure chocolade
- 150 gram bloem
- 200 gram kristalsuiker
- 165 gram bruine suiker
- 40 gram cacao
- 1 tl vanille essence
- 3 eieren
- 3 gram zout
Versiering
- 100 gram groene candymelts of witte + groene kleurstof op oliebasis
- Drupje zonnebloemolie
- Kerst sprinkles
- 16 Zoute stokjes of mini candy canes
Verder
- 1 brownievorm Patisse 28×18
- Spuitzak
Zo maak je het:
Brownies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier
- Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit samen met de roomboter in een hittebestendige kom
- Smelt de boter en chocolade au bain marie, roer af en toe door en laat wat afkoelen als het helemaal gesmolten is
- Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
- Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille essence toe
- Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in circa 35 minuten, de brownies moeten niet te lang bakken, dan zijn ze niet zo smeuïg. Laat daarna helemaal afkoelen
- Haal daarna de brownie uit zijn vorm en snijd horizontaal door de midden zodat je 2 lange stroken hebt
- Snijd van de ene strook eerst diagonaal een hoekje van de kant af en snijd dan steeds driehoekjes zodat je kerstboompjes krijgt, doe dit ook bij de andere strook. De grootte van de driehoekjes bepaalt hoeveel kerstboompjes je uiteindelijk krijgt
Versieren
- Smelt de candy melts au bain marie en maak het eventueel iets vloeibaarder met een drupje zonnebloemolie, maak op kleur wanneer deze nog wit zijn
- Vul een spuitzak met deze gesmolten candy melts, knip daarna een klein puntje van de zak en spuit hiermee de brownies op zoals op de foto
- Versier gelijk met de sprinkles, de chocolade stolt namelijk heel erg snel
1 Comment
Lianne
14 december 2016 at 21:48Wat een vrolijke brownies! Zien er echt leuk uit, mooi dat je weer receptjes gaat plaatsen, ik heb je gemist joh! 😉