Nog iets minder dan 2 weken en dan is het weer kerst! Ik heb in deze tijd extra veel zin om leuke baksels te bakken voor kerst, helaas nu even wat minder tijd voor. Gelukkig had ik zaterdag de tijd om deze superschattige kerstboom brownies te bakken en kwam daardoor helemaal in de kerststemming. En hoe leuk zijn ze met die candy canes? Ik heb gebruik gemaakt van de mini variant gekocht bij de Xenos.
Van welke baksels krijgen jullie het ultieme kerstgevoel? Ik echt van deze kerstboom brownies!
KERSTBOOM BROWNIES
Voor circa 12 brownies
Ingrediënten:
Brownies:
– 120 gram pure chocolade
– 225 gram roomboter
– 300 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 gram zout
– 125 gram bloem
– 25 gram cacao
– 2 eieren
– 1 eidooier
Versiering:
– 150 gram groene candy melts
– Scheutje zonnebloemolie
– 12 mini candy canes
– Sprinkles ster- en gekleurde spikkels
+ Bakvorm 20×20
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht) en vet de bakvorm in met boter en bekleed de bodem met een velletje bakpapier
- Brownie: Smelt de boter samen met de chocolade au bain-marie
- Klop de eieren, eidooier, suiker, vanillesuiker en zout tot een luchtig mengsel
- Spatel de gesmolten chocolade en boter voorzichtig door de eieren
- Zeef de bloem met cacao boven de kom en spatel deze er door totdat alles goed vermengd is
- Giet het beslag in de bakvorm en bak gaar in 40 minuten
- Laat even afkoelen en stort de brownie op een rooster en laat verder afkoelen
- Snijd 4 gelijke repen en snijd deze in 3 stukken zodat er in totaal 12 stukken ontstaan
- Snijd van elk stuk een driehoek door de punten er af te snijden
- Versiering: Steek in iedere kerstboom aan de onderkant een mini candy cane als boomstam
- Smelt de groene candy melts au bain-marie en maak iets vloeibaarder door er een scheutje zonnebloemolie bij te gieten
- Vul een spuitzak zonder spuitmondje met deze chocolade en knip een puntje er van af
- Versier de kerstboom met de groene chocolade zoals op de foto
- Plak op elke top van de boom een gele ster en versier de boom met de sprinkles, laat de chocolade opharden
- Bewaar luchtdicht
Eetsmakelijk!
1 Comment
Lianne
14 december 2016 at 21:48Wat een vrolijke brownies! Zien er echt leuk uit, mooi dat je weer receptjes gaat plaatsen, ik heb je gemist joh! 😉