Kaiserschmarrn

Een van de dingen die ik vaak eet als ik in Zuid Duitsland ben is de Duitse/Oostenrijkse pannenkoek: Kaiserschmarrn. Dit is echt een hele leuke variatie op de pannenkoek zoals wij hem kennen hier in Nederland. Het is lekker zoet, lekker luchtig en knapperig, maar ook zeer vullend, vooral heel lekker na een ochtend intensief skiën of snowboarden. Lekker met appelmoes!

 

KAISERSCHMARRN 

2 tot 3 porties

Ingrediënten:
– 200 ml melk

– 150 gram bloem
– 2 gram zout
– 1 zakje vanillesuiker
– 4 eieren
– 50 gram kristalsuiker + extra
– Roomboter
– 50 gram rozijnen (in water geweld)
– Poedersuiker
– Appelmoes

 

Kaiserschmarrn

Bereiding: 

  1. Maak een kom en garde vetvrij met behulp van wat citroensap
  2. Scheid de eidooiers van het eiwit, zorg er voor dat er geen eigeel meegaat met de eiwitten, bewaar de eidooiers
  3. Klop de eiwitten op tot een stevig luchtig schuim
  4. Klop ondertussen de eidooiers met de melk, bloem, zout, vanillesuiker en suiker tot een egaal beslag
  5. Spatel het schuim voorzichtig door het beslag
  6. Verhit een koekenpan met een klontje roomboter
  7. Schep wat van het beslag in de pan met een dikte van ongeveer 1 cm, bestrooi de bovenkant met wat rozijnen
  8. Keer de pannenkoek om zodra de onderkant een goudbruine kleur heeft, de bovenkant is nu nog niet helemaal gestold, maar dit is juist de bedoeling
  9. Snijd nu met behulp van 2 spatels de pannenkoek in 4 kwarten
  10. Scheur de kwarten verder in stukjes
  11. Voeg nog wat roomboter toe en bestrooi de stukjes pannenkoek met een eetlepel suiker tot de suiker begint te karamelliseren en alle stukjes gaar zijn
  12. Serveer met poedersuiker en wat appelmoes

Eet smakelijk!

 

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply