Hazelino’s

Hazelino’s

hazelino's

Een oplettend oog weet dat ik al een recept voor hazelino’s online had staan. Dit klopt helemaal, maar dit recept was zo verouderd en was toe aan vernieuwing, al dan niet gesproken over de foto’s! Gisteren ben ik de keuken ingedoken om deze hazelino’s te maken en wat zijn ze lekker! Door gebrek aan slagroom en mascarpone heb ik botercrème gebruikt voor de vulling en topping, maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar die van (mokka)slagroom. Het recept heeft als resultaat de bovenstaande gebakjes: met botercrème, maar ik geef een suggestie voor die met slagroom! Succes!

HAZELINO’S

Voor circa 8 stuks

Ingrediënten
Schuim
– 3 eiwitten
– 150 gram suiker
– 100 gram poedersuiker
– Snufje zout
– 100 gram gehakte hazelnoten

Botercrème 
– 250 gram ongezouten roomboter
– 50 gram poedersuiker
– 1 el mokka-extract
– Bakkersroom*

*Bakkersroom 
– 250 ml volle melk
– 2 eidooiers
– 75 gram suiker
– 1 tl vanille-extract
– 1,5 el bloem

Garnering 
– Nougatinenootjes
– Chocolaatjes of hazelnoten

+ Spuitzak met glad- en gekarteld spuitmondje

hazelino's

Voor slagroomversie

– 600 ml slagroom
– 5 el suiker
– 2 zakjes klopfix
– 250 gram mascarpone
– 1 el mokka-extract

Bereiding:

  1. Schuim: Ontvet een kom en garde. Scheid de eieren en doe de eiwitten in deze kom, bewaar 2 eidooiers en verwarm de oven voor op 100 graden Celsius 
  2. Voeg het zout toe en klop de eiwitten stijf, doe de suiker er straalsgewijs door
  3. Spatel de poedersuiker en hazelnoten er door
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier, vul een spuitzak met glad spuitmondje met de eiwitten en spuit 20 rondjes** van circa 5 cm doorsnee, druk de puntjes aan met een natte vinger
  5. Bak het schuim droog in 60 tot 90 minuten, laat helemaal afkoelen
  6. Bakkersroom: Breng 2/3e van de melk aan de kook met de suiker en vanille-extract
  7. Meng de bloem door de eidooiers, klop goed door en giet dan de overige melk erbij
  8. Schenk wanneer de melk kookt, wat van de melk bij de eidooiers, roer dit door elkaar en schenk alles terug in het pannetje
  9. Breng het room aan de kook totdat het wat dikker wordt en er ‘blubjes’ ontstaan, laat nog even indikken
  10. Giet de bakkersroom op een bord/plaat en dek af met plastic folie, laat helemaal afkoelen
  11. Botercrème: klop de boter totdat deze wit word en voeg de poedersuiker toe, klop nogmaals door
  12. Klop daarna de goed afgekoelde bakkersroom er door heen en voeg de 1 el mokka-extract toe
  13. Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de botercrème en spuit op 8 schuimplakjes wat botercrème en doe hier een schuimplakje bovenop (de gladde kant moet naar boven staan)
  14. Besmeer de zijkanten in met de crème en rol deze door de nougatinenootjes 
  15. Spuit een mooie toef van crème op de bovenkant en versier met een hazelnootje of chocolaatje
  16. Voor slagroomversie: Klop de mascarpone glad en voeg de ongeklopte slagroom, suiker en klopfix toe en klop dit tot een luchtig en stevig room
  17. Voeg 1 el mokka-extract toe en klop dit door de slagroom
  18. Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de slagroom en spuit op 8 plakjes een laagje slagroom en beleg dit met een schuimplakje (gladde kant moet naar boven)
  19. Besmeer de zijkant in met de slagroom en rol deze door de nougatinenootjes
  20. Spuit een mooie toef van slagroom op de bovenkant en versier met een hazelnootje of chocolaatje 
  21. Bewaar de hazelino’s in de koelkast

Eetsmakelijk!

** Het kan zijn dat je iets teveel schuim hebt, die kan je afbakken en dan zo opeten. De hoeveelheid crème is namelijk niet genoeg voor alle schuimplakjes die je uit het beslag bakt. 

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

3 Comments

  • richard
    12 december 2017 at 17:16

    hallo ik heb je recept van de hazelino’s gemaakt
    de mokka creme is goed van smaak maar hij is zo slap hoe krijg ik de creme stijfer zodat hij makkelijker op te spuiten is

    grt
    richard

    Reply
    • Dorien
      12 december 2017 at 17:52

      De crème wat langer in de koelkast laten, zo word de boter weer iets harder!

      Reply
  • Peter van Dijk
    21 februari 2019 at 17:23

    Hallo Dorien, bij mij begint het schuim binnen een uur al zacht te worden. Kan dat komen doordat het vocht uit de bakkersroom in het schuim trekt? En is daar dan iets aan te doen? Wat is jouw ervaring?

    groeten, Peter.

    Reply

Laat een antwoord achter aan Dorien Cancel Reply