Hangop met appel en bastogne

Als je buiten bent zal je niet denken dat het herfst is, oké de blaadjes die vallen vertellen het, maar qua temperatuur is het echt nog warm! Maar goed, hoe dan ook, die herfst gaat komen en dan ben je mij dankbaar voor dit overheerlijke toetje gemaakt met hangop met appel en bastogne. Ik hoor jullie denken, wat is hangop? Dit is yoghurt waarvan het vocht eruit is gelekt, dus je houd hele romige en dikke yoghurt over. En dat is nu net wat je van een toetje wilt toch?

Hangop met appel en bastogne

Door de hangop heb ik slagroom gedaan met wat vanillesuiker. De ietswat zurige hangop matcht perfect met de zoete gekaramelliseerde appeltjes en het krokantje van de bastognekruimels maakt het helemaal af. Lees gauw hieronder hoe je dit lekkere toetje maakt! Houd rekening mee dat het 1 nacht duurt voordat je hangop hebt, dus tel dit bij de bereidingstijd op.

Hangop met appel en bastogne
Hangop met appel en bastogne

Hangop met appel en Bastogne

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 2 liter volle yoghurt
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker of merg van vanilleboon
  • klontje roomboter
  • 4 appels
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Kaneel
  • 6 Bastogne koeken

Verder

  • Zeef
  • Theedoek
  • 4 dessert glazen

Zo maak je het:

  • Maak de avond van te voren de hangop. Maak een theedoek nat, wring deze uit en leg deze op de zeef en zet die zeef boven een bak waarin het vocht kan uitlekken
  • Giet de yoghurt op de theedoek en zet het voor een nacht in de koelkast. Schep de volgende ochtend de yoghurt uit de theedoek en doe het in een kom en dek af
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes, verhit in een koekenpan de roomboter en bak hier de appeltjes in voor circa 2 tot 3 minuten
  • Doe dan de bruine suiker en kaneel bij de appeltjes en roer goed door en bak tot de appeltjes mooi karamelliseren, doe ze daarna in een kom en laat helemaal afkoelen
  • Klop de slagroom samen met de 2 eetlepels suiker en vanillesuiker/merg op en spatel dit door de hangop, verkruimel de Bastogne koekjes
  • Bouw de toetjes op met eerst wat appeltjes en eventueel wat kruimels, dan een laag hangop, appeltjes Bastogne, hangop en eindig met appel en Bastogne kruimels.
Hangop met appel en bastogne

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating