Ga terug
+ servings
Hangop met appel en bastogne

Hangop met appel en Bastogne

No ratings yet
Print Pin
Servings: 4 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 2 liter volle yoghurt
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker of merg van vanilleboon
  • klontje roomboter
  • 4 appels
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Kaneel
  • 6 Bastogne koeken

Verder

  • Zeef
  • Theedoek
  • 4 dessert glazen

Zo maak je het:

  • Maak de avond van te voren de hangop. Maak een theedoek nat, wring deze uit en leg deze op de zeef en zet die zeef boven een bak waarin het vocht kan uitlekken
  • Giet de yoghurt op de theedoek en zet het voor een nacht in de koelkast. Schep de volgende ochtend de yoghurt uit de theedoek en doe het in een kom en dek af
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes, verhit in een koekenpan de roomboter en bak hier de appeltjes in voor circa 2 tot 3 minuten
  • Doe dan de bruine suiker en kaneel bij de appeltjes en roer goed door en bak tot de appeltjes mooi karamelliseren, doe ze daarna in een kom en laat helemaal afkoelen
  • Klop de slagroom samen met de 2 eetlepels suiker en vanillesuiker/merg op en spatel dit door de hangop, verkruimel de Bastogne koekjes
  • Bouw de toetjes op met eerst wat appeltjes en eventueel wat kruimels, dan een laag hangop, appeltjes Bastogne, hangop en eindig met appel en Bastogne kruimels.