Ik heb weer een heerlijk recept voor jullie, namelijk het recept voor deze overheerlijke chocolate chip cookie tiramisu! Lekkere romige laagjes gescheiden van in espresso gedoopte chocolate chip cookies. Lekker knapperig en lekker veel chocolade. Klinkt dit niet hemels?
Eigenlijk lijkt het in de verste verte niet op normale tiramisu, behalve dat er espresso en mascarpone er in zit. Maar dat maakt wel dat dit recept geschikt is voor zowel kinderen (vervang eventueel de espresso voor chocolademelk), zwangeren en mensen met een laag immuunsysteem.
Je kan bij dit recept zelf ook nog wat dingen veranderen, zoals ik al zei: vervang de espresso door chocolademelk of giet wat koffielikeur bij de espresso. Ook kan je tussen de laagjes door ook wat knapperige stukjes chocolade doen voor dat extra krokantje!
Chocolate chip cookie tiramisu
Dit heb je nodig:
- 350 milliliter slagroom
- 350 gram mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels suiker
- 24 chocolate chip cookies
- 4 kopjes espresso tip: pak een van goede kwaliteit!
- Cacao
- 6 dessertglaasjes
- Evt. spuitzak
Zo maak je het:
- Klop de slagroom samen met de mascarpone, suiker en vanillesuiker tot een stevig en luchtig room, zet eventueel even in de koelkast
- Zet de kopjes espresso en doe deze in een kom, het maakt niet uit dat deze nog warm is
- Pak de dessertglazen erbij, haal de chocolate chip cookie door de espresso, geef het even de tijd om de espresso te absorberen, breek dan in stukjes en leg deze op de bodem
- Vul de spuitzak met slagroom en spuit een laagje over de koekjes, haal wederom een koekje door de espresso, breek in stukjes en leg deze erop en sluit af met nog een laagje room
- Breek dan een chocolate chip koekje in stukjes (haal deze niet door espresso) en garneer het toetje hiermee en bestuif als laatste met cacao
- Dek de toetjes wel af wanneer ze in de koelkast staan, zodat de room aan de bovenkant niet 'uitdroogt'
No Comments