Bij Picnic is de laatste week van april Asian week, een week waarin Aziatische gerechten en producten onder de aandacht staan. Daarom deel ik vandaag met jullie een heel lekker Aziatisch gerecht, namelijk deze Chinese zoetzure noedels met kip met lekker veel groenten. En wat ook nog eens heel fijn is: deze noedels kunnen met een kwartiertje op tafel staan! Dit recept kan je ook vinden in de Picnic app waar nog veel meer overheerlijke Aziatische gerechten staan.


Extra nodig
- Wokpan of diepe hapjespan
Dit heb je nodig:
- 300 gram kipdijfilet
- 400 gram Cambodjaanse wokgroenten
- 300 gram ramennoedels
- 1 bosje bosui
- 175 milliliter zoetzure woksaus
- Olijfolie
Zo maak je het:
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en snij 3 stengels bosui in ringetjes
- Snijd de kipdijfilet in reepjes, verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hierin de kipdijfilet gaar en voeg dan ook de helft van de bosui ringetjes toe en wok deze mee
- Voeg de wokgroenten toe en bak ongeveer 2 minuten op hoog vuur, schenk dan vervolgens de zoetzure woksaus erbij en verwarm 1 minuut door
- Giet de noedels af en roer deze door de saus met groenten heen, verdeel over de borden en garneer met de rest van de bosui
Notities
Voeg voor meer pit een fijngesneden pepertje toe. Fan van garnalen? Vervang de kip voor 300 gram knoflook wokgarnalen.
No Comments