Tijd voor weer iets hartigs op de blog: deze overheerlijke crispy chicken tenders uit de airfryer. Heerlijke knapperige kip borrelhapjes en helemaal niet moeilijk om te maken! Eet deze chicken tenders met honing mosterdsaus of sweet chili. Succes gegarandeerd op de borreltafel!
Ik heb de kip stukjes door zowel normale paneermeel gehaald als de cornflakes. Dat samen met de bloem maakt het dat het jasje super krokant is!
Chicken tenders
Heerlijke malse en knapperige kipstukjes uit de airfryer
Afdrukken
Pin
RatePorties: 4 porties
Dit heb je nodig:
- 2 kipfilets circa 400 gram
- 4 theelepels cajun kruiden
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper
- 250 gram cornflakes naturel
- Paneermeel
- 3 eieren
- 2 eetlepels bloem
- Bakspray
Zo maak je het:
- Snijd de kipfilet in langwerpige stukjes van allemaal dezelfde maat en bestrooi de kip rijkelijk met zout en peper en laat dit goed intrekken
- Meng de bloem samen met de kruiden en doe dit in een diep bord
- Klop de 3 eieren los en doe deze ook in een diep bord
- Breek de cornflakes met de handen tot kleine stukjes en doe deze wederom in een diep bord, meng hier ook wat zout door
- Doe als laatste de paneermeel ook in een diep bord
- Haal nu de stukjes kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei, dan door de normale paneermeel, dan weer door het ei en als laatste door de cornflakes
- Leg de gepaneerde stukjes kip naast elkaar en spray ze lichtjes aan beide kanten in met bakspray
- Verwarm de airfryer voor op 180 ℃ en bak de chicken tenders (per 3 a 4 stuks tegelijk) in circa 12* minuten gaar, draai eventueel halverwege om
- Serveer met saus naar keuze!
Notities
* Baktijd hangt af van de grootte van de kipstukjes, kijk na 1 batch of ze langer of juist korter moeten. Test ook gelijk de smaak en pas eventueel aan qua kruiden en/of zout en peper
Deze chicken tenders kan je ook in de oven afbakken op 180 ℃ voor zo’n 15 minuten, draai halverwege om!
No Comments