Champagne frambozen trifle

Deze champagne frambozen trifle is een ware verwennerij voor de zintuigen. Het begint met een knapperige meringue die zorgt voor een perfect contrast met de zachte, luchtige champagne mousse. Deze mousse is verrijkt met witte chocolade, wat de trifle een romige, subtiele zoetheid geeft. De ster van dit dessert is echter de Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Frambozen fruitspread, die niet alleen zorgt voor een intens fruitige smaak, maar ook een verfijnde balans tussen zoet en zuur toevoegt. De zoete frambozen zelf maken het geheel af, en zorgen voor een frisse, verfrissende bite.

Champagne frambozen trifle

Het resultaat is niet alleen een genot om te eten, maar ook een feest om naar te kijken. De verschillende lagen van meringue, mousse en fruit zijn een lust voor het oog, en geven je een moment van pure indulgence bij elke hap. Een dessert dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook een stukje feestelijke flair toevoegt aan elke gelegenheid!

Champagne frambozen trifle
Champagne frambozen trifle

Champagne frambozen trifle

No ratings yet
Print Pin Rate
Servings: 8 personen

Dit heb je nodig:

Meringue

  • 4 eiwitten
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram poedersuiker

Champagne mousse

  • 250 milliliter champagne of prosecco
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 eidooiers
  • 75 gram kristalsuiker
  • 160 gram witte chocolade in kleine stukjes gehakt
  • 250 milliliter slagroom

Verder

  • 1 pot Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Frambozen fruitspread
  • 300 gram verse frambozen
  • 1 blaadje Bladgoud
  • Handje amandelschaafsel
  • Suikerbloemen optioneel
  • 1 trifle glas 20 cm Ø

Zo maak je het:

Meringue

  • Verwarm de oven voor op 110℃, bak een vel bakpapier en teken 2 cirkels op dit bakpapier dat iets kleiner is dan van het trifle glas, leg dit dan op de bakplaat
  • Ontvet een kom en garde met wat citroensap, scheid de eieren en doe de eiwitten in deze kom, bewaar de eidooiers, deze heb je straks nog nodig
  • Klop de eiwitten op tot een luchtig schuim en voeg straalsgewijs de suiker toe, klop tot stevige pieken
  • Spatel daarna de poedersuiker door het schuim, vul een spuitzak met dit schuim en spuit de net afgetekende cirkels op met schuim. Mocht je nog wat over hebben spuit dit er naast, dit kan je gebruiken ter decoratie
  • Droog het schuim in circa 1 tot 1,5 uur in de oven en laat daarna helemaal afkoelen

Champagne mousse

  • Laat de gelatineblaadjes in koud water weken voor circa 30 minuten en doe de chocolade in een hittebestendige kom
  • Breng ondertussen de champagne aan de kook, klop in een andere kom de eidooiers samen met de suiker los
  • Giet de gekookte champagne bij de eidooiers, roer goed door en giet dan alles terug in de pan, verhit dit tot deze een temperatuur van 82℃ heeft bereikt en haal dan van het vuur
  • Knijp de gelatine uit en doe deze bij de champagne-eimengsel en roer tot het gesmolten is, giet dit vervolgens op de chocolade en meng dit tot de chocolade gesmolten is en het een geheel is
  • Laat dit mengsel afkoelen tot ongeveer 25 ℃
  • Klop de slagroom lobbig en spatel beetje bij beetje deze door het champagne mengsel, probeer het in zijn geheel luchtig te houden

Opbouwen

  • Pak je trifle glas en leg op de bodem 1 plak meringue, besmeer deze met een lekker laagje Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Frambozen fruitspread
  • Giet dan een laagje van de champagnemousse hierop en leg hierop verse framboosjes
  • Dek deze vervolgens weer af met een plak meringue, laagje frambozen fruitspread en mousse en zet dit voor 3 uur in de koelkast om op te stijven
  • Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot deze mooi goudbruin zijn
  • Haal de trifle uit de koelkast en versier deze met stukjes meringue, verse frambozen, geroosterde amandelschaafsel, bladgoud en suikerbloemen
Champagne frambozen trifle
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating