Ikzelf vind koffie helemaal niet lekker, maar iets zoets met koffiesmaak vind ik echt hèèrlijk! Vooral als de koffie is gecombineerd met chocolade. Deze brownies lijken eigenlijk wel op een kopje cappuccino. Heerlijke smeuïge brownies met een rijke espresso, rijkelijk gegarneerd met een frisse cream cheese frosting met koffiesiroop. Probeer maar eens van deze cappuccino brownies af te blijven!
Cappuccino brownies
Overheerlijke brownies met espresso en koffiesiroop
Afdrukken
Pin
RatePorties: 15 brownies
Dit heb je nodig:
Brownies
- 230 gram roomboter
- 175 gram pure chocolade in stukjes
- 150 gram bloem
- 200 gram kristalsuiker
- 150 gram bruine suiker
- 40 gram cacao
- 1 theelepel vanille essence
- 3 eieren
- 50 milliliter espresso
- 3 gram zout
- 50 gram bakvaste chocolade stukjes
Koffiesiroop
- 100 milliliter espresso
- 30 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille essence
Cream cheese frosting
- 200 gram roomkaas naturel zoals philadelphia
- 100 gram zachte roomboter
- 75 gram poedersuiker
Verder
- Brownievorm Patisse 28×18
Zo maak je het:
Brownies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier
- Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit samen met de roomboter in een hittebestendige kom
- Smelt de boter en chocolade au bain marie, roer af en toe door en laat wat afkoelen als het helemaal gesmolten is
- Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
- Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille essence en de espresso toe
- Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
- Voeg als laatste de bakvaste chocolade toe en roer dit door het beslag
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in circa 30-35 minuten, de brownies moeten niet te lang bakken, dan zijn ze niet zo smeuïg. Laat daarna helemaal afkoelen
Koffiesiroop
- Doe de espresso en suiker in een steelpannetje en laat dit voor ongeveer 7 tot 10 minuten koken, roer daarna de vanille essence er door en laat helemaal afkoelen
Cream cheese frosting
- Klop de roomboter met de poedersuiker wit en zalvig
- Voeg dan beetje voor beetje de roomkaas toe en klop tot een glad glazuur
- Voeg dan naar smaak de koffiesiroop toe aan de frosting en klop dit er door en bestrijk de brownies met deze frosting, druppel eventueel nog wat siroop over de glazuur
No Comments